Business & Finance Τετάρτη 21/09/2022, 17:50
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρωσία: Στα ύψη οι τιμές των εισιτηρίων – Ξεπουλούν οι προορισμοί με απευθείας πτήσεις

Ρωσία: Στα ύψη οι τιμές των εισιτηρίων – Ξεπουλούν οι προορισμοί με απευθείας πτήσεις

Στα ύψη ανήλθαν τα εισιτήρια από τη Ρωσία και ξεπουλούν με ταχύτατους ρυθμούς, στον απόηχο της μερικής επιστράτευσης την οποία ανακοίνωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το διάγγελμα του Πούτιν σήμερα νωρίς το πρωί προκάλεσε έντονες ανησυχίες ότι ορισμένοι άνδρες δεν θα καταφέρουν να φύγουν από τη χώρα. Ο υπουργός Αμύνης, Sergei Shoigu, δήλωσε ότι η επιστράτευση αφορά όσους έχουν εμπειρία ή είναι επαγγελματίες του στρατού και ότι δεν θα κληθούν φοιτητές και άλλοι που δεν πληρούν τα κριτήρια.

Τα στοιχεία του Google δείχνουν εκτόξευση των αναζητήσεων μέσω του Aviasales, της δημοφιλέστερης ιστοσελίδας αναζήτησης πτήσεων στη Ρωσία. Οι απευθείας πτήσεις από τη Μόσχα στην Κωνσταντινούπολη και την Ερεβάν, προορισμοί που δεν απαιτούν την έκδοση βίζας από τους Ρώσους, είτε εξαντλήθηκαν είτε δεν ήταν διαθέσιμες μέχρι και την Κυριακή.

Άλλοι προορισμοί με ενδιάμεση στάση επίσης δεν ήταν διαθέσιμοι, ενώ επίσης οι φθηνότερες πτήσεις προς το Ντουμπάι ξεπέρασαν τα 300.000 ρούβλια (5.000 δολάρια), στο πενταπλάσιο του μέσου μηνιαίου μισθού στη Ρωσία. Τα απευθείας εισιτήρια προς την Τουρκία άγγιξαν σχεδόν τα 70.000 ρούβλια πριν από μία εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της υπηρεσίας τουρισμού της Ρωσίας δήλωσε ότι δεν επιβλήθηκαν περιορισμοί στις πτήσεις προς το εξωτερικό μέχρι στιγμής.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Φεύγουν άρον-άρον οι Ρώσοι μετά την επιστράτευση Πούτιν

Επιστράτευση Πούτιν: Κύμα αντιδράσεων από τη Δύση

Βλ. Πούτιν: Kήρυξε μερική επιστράτευση στη Ρωσία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News