Business & Finance Τετάρτη 21/09/2022, 13:51
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρετανία: Πλαφόν στην τιμή ρεύματος και φυσικού αερίου

Βρετανία: Πλαφόν στην τιμή ρεύματος και φυσικού αερίου

Πλαφόν στην χονδρική τιμή του ρεύματος και του φυσικού αερίου θέτει αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο η Βρετανία, το οποίο τίθεται χαμηλότερα από το μισό της σημερινής τιμής, ώστε να αποσυμπιεστούν οι λογαριασμοί νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

«Κάναμε παρέμβαση για να σταματήσουμε την κατάρρευση των επιχειρήσεων, να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας και να περιορίσουμε τον πληθωρισμό», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Κουάζι Κουαρτένγκ.

Το πλαφόν έχει οριστεί σε λιγότερο από το μισό των τιμών χονδρικής που προβλέπονται για φέτος το χειμώνα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Η τιμή θα επιβεβαιωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί αρχικά από την 1η Οκτωβρίου έως τις 31 Μαρτίου 2023 για όλους τους μη οικιακούς χρήστες ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των φιλανθρωπικών οργανώσεων και του δημόσιου τομέα, όπως σχολεία και νοσοκομεία, καθώς και για τις επιχειρήσεις.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης πως τα μέτρα στήριξης θα ισχύσουν για τα νοικοκυριά στη Βόρεια Ιρλανδία όπως ακριβώς και για το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Παγώνουν για δύο χρόνια οι τιμές ενέργειας – Πλαφόν στις 2.500 στερλίνες ετησίως

Ενεργειακή κρίση: Στα 500 δισ. ευρώ και ανεβαίνει ο λογαριασμός των μέτρων στήριξης στην Ευρώπη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News