Business & Finance Τρίτη 20/09/2022, 12:03
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

App store: Ανεβάζει τις τιμές η Apple από τον Οκτώβριο

App store: Ανεβάζει τις τιμές η Apple από τον Οκτώβριο

Σε σημαντικές αυξήσεις στις τιμές των εφαρμογών και των αγορών μέσω apps προχωρά η Apple, προκειμένου να διασφαλίσει τα περιθώρια κέρδους της ενόψει της ανόδου του δολαρίου έναντι μεγάλων νομισμάτων.

Ειδικότερα, η Apple ανακοίνωσε στους developers ότι κάποια στιγμή μετά τις 5 Οκτωβρίου, οι πελάτες στην Ευρωζώνη, καθώς και στη Σουηδία, τη Νότιο Κορέα, τη Χιλή, την Αίγυπτο, τη Μαλαισία, το Πακιστάν και το Βιετνάμ θα δουν σημαντικές αυξήσεις στις τιμές.

Βασικός λόγος για την αύξηση των τιμών είναι κατά πάσα πιθανότητα η άνοδος του δολαρίου. Ήδη πριν από μερικές εβδομάδες, η Apple αύξησε τις τιμές στις σειρές Mac, iPhone και iPad στην Ιαπωνία, ώστε να καλύψει το χάσμα της ισοτιμίας. Τώρα, φαίνεται πως ήρθε η σειρά του ευρώ, το οποίο κινείται κοντά στο 1 προς 1 με το δολάριο, ενώ υπάρχουν ενδείξεις αδυναμίας και για τους επόμενους μήνες.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple προσαρμόζει τις τιμές του App Store, αλλά αυτή η αύξηση είναι αρκετά μεγάλη. Είναι αναπόφευκτο ότι η προσαρμογή θα γίνει αισθητή από τους developers των εφαρμογών και των παιχνιδιών στις χώρες που αφορά. Ο κόσμος ενδέχεται να είναι πιο διστακτικός να προβεί σε αγορές μέσω εφαρμογών πλέον και οι developers ενδέχεται να υποχρεωθούν να γίνουν πιο δημιουργικοί σε ό,τι αφορά την κοστολόγηση στο μέλλον», δήλωσε στο Bloomberg αναλυτής της Kantan Games.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με ανεξάρτητη έρευνα, οι developers έχουν ήδη αυξήσει τις τιμές το τελευταίο έτος. Συγκεκριμένα οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 40% τον Ιούλιο σε σχέση με ένα έτος νωρίτερα, σύμφωνα με την συμβουλευτική εταιρεία Apptopia

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Το απίστευτο κόλπο του iPhone που κανείς δεν γνωρίζει – Διευκολύνει κάτι που κάνουμε καθημερινά

Ονειρεύεστε ένα smartphone που αντέχει για 10 χρόνια; Κι όμως μπορεί να γίνει

Η άνοδος του δολαρίου «βαρίδι» για την παγκόσμια οικονομία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News