Business & Finance Δευτέρα 19/09/2022, 21:37
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολλανδία: Πλαφόν στις τιμές ενέργειας από την 1η Ιανουαρίου του 2023

Ολλανδία: Πλαφόν στις τιμές ενέργειας από την 1η Ιανουαρίου του 2023

Πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, για τα συμβόλαια από την Πρωτοχρονιά του 2023, αναμένεται να επιβάλει η κυβέρνηση της Ολλανδίας, προκειμένου να θωρακίσει τους καταναλωτές απέναντι στην άνοδο των τιμών στην ενέργεια, μετέδωσε σήμερα η ολλανδική ραδιοτηλεόραση NOS.

Οι τιμές στην ενέργεια θα περιοριστούν στα επίπεδα του Ιανουαρίου 2022 για τη μέση ποσότητα φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνουν τα νοικοκυριά, μετέδωσε η NOS επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

Η ολλανδική κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει αύριο Τρίτη το σχέδιό της.

Επιπλέον του πλαφόν στις τιμές, οι εταιρίες ενέργειας θα δεσμευτούν ότι τους επόμενους έξι μήνες δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε καμία διακοπή παροχής και ότι θα προσφέρουν ξανά μακροπρόθεσμες συμβάσεις προκαθορισμένου κόστους.

Τα μέτρα θα προστεθούν στα σχέδια δαπάνης 16 δισεκ. ευρώ την επόμενη χρονιά, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των καταναλωτών που καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να πληρώσουν για ενέργεια και τρόφιμα. Τα κυβερνητικά σχέδια πρόκειται να παρουσιαστούν την Τρίτη μαζί με τον προϋπολογισμό του 2023.

Οι δαπάνες, που περιλαμβάνουν αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 10% και υψηλότερες επιδοτήσεις (με εισοδηματικά κριτήρια) για υγειονομική περίθαλψη και ενοίκια, θα καλυφθούν κυρίως από αυξήσεις φόρων που στοχεύουν επιχειρήσεις και εύπορους Ολλανδούς.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News