Business & Finance Πέμπτη 15/09/2022, 19:32
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ουκρανία: Αρχίζει η εκταμίευση 1,59 εκατ. ευρώ από ΕΕ – ΕΤΕπ

Ουκρανία: Αρχίζει η εκταμίευση 1,59 εκατ. ευρώ από ΕΕ – ΕΤΕπ

Τις πρώτες δόσεις του πακέτου έκτακτων μέτρων αλληλεγγύης προς την Ουκρανία, ύψους 1,59 δισ. ευρώ, το οποίο υποστηρίζεται από εγγύηση της ΕΕ και αναπτύχθηκε σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκταμίευσε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Αυτή η πρώτη εκταμίευση ύψους 500 εκατ. ευρώ θα βοηθήσει την ουκρανική κυβέρνηση να καλύψει βραχυπρόθεσμες χρηματοδοτικές ανάγκες προτεραιότητας, εξασφαλίζοντας την επείγουσα επισκευή δρόμων, γεφυρών και σιδηροδρομικών υποδομών που έχουν υποστεί ζημίες. Θα στηρίξει επίσης τις στρατηγικές κρατικές επιχειρήσεις, όπως τον ουκρανικό οργανισμό για το οδικό δίκτυο Ukravtodor και την ουκρανική σιδηροδρομική εταιρεία Ukrzaliznytsya.

Οι επισκευές του σιδηροδρομικού δικτύου, των δρόμων και των γεφυρών θα συμβάλει στη συνέχιση της μεταφοράς ανθρώπων, εμπορευμάτων και σιτηρών στην Ουκρανία. Δεδομένου ότι η Ουκρανία είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς σιτηρών στον κόσμο, αυτές οι ζωτικής σημασίας παρεμβάσεις θα βοηθήσουν την οικονομία της να ανακάμψει και να βελτιώσει τη συνδεσιμότητά της με την ΕΕ. 

Υπενθυμίζεται ότι το πακέτο βοήθειας εγκρίθηκε στις 25 Ιουλίου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News