Business & Finance Πέμπτη 15/09/2022, 13:04
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurostat: Σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού το 28% των Ελλήνων

Eurostat: Σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού το 28% των Ελλήνων

Τουλάχιστον 1 στα 5 άτομα βρίσκονταν το 2021 σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού στην Ε.Ε., με τα στοιχεία της Eurostat να δείχνουν ότι η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά.

Ειδικότερα, εξετάζοντας τον αριθμό των ατόμων που ζουν σε νοικοκυριά με τουλάχιστον ένα κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού (κίνδυνος φτώχειας, σοβαρές στερήσεις σε υλικά ή κοινωνικά αγαθά ή και με λίγους ή χαμηλόμισθους εργαζομένους), προέκυψε ότι το ποσοστό αυξήθηκε ελαφρώς στο 21,7% το 2021 από 21,6% το 2020.

Περίπου το 1,3% του συνολικού ποσοστού μάλιστα αντιμετώπιζε και τους τρεις παράγοντες κινδύνου ταυτόχρονα. Επίσης, 73,3 εκατ. άτομα στην Ε.Ε. βρίσκονταν σε κίνδυνο της φτώχειας, ενώ 27 εκατ. άτομα αντιμετώπιζαν σοβαρή έλλειψη σε υλικά και κοινωνικά αγαθά και 29,3 εκατ. άτομα ζούσαν σε νοικοκυριά με λίγους ή χαμηλόμισθους εργαζομένους.

Eurostat: Σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού το 28% των Ελλήνων-1

Υπήρχαν όμως σημαντικές διαφορές μεταξύ των κρατών – μελών της Ε.Ε. Το υψηλότερο ποσοστό σημειώθηκε στη Ρουμανία (34% σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού), τη Βουλγαρία (32%), την Ελλάδα και την Ισπανία (που κατέγραψαν αμφότερες 28%). Αντιθέτως, χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Τσεχία (11%), τη Σλοβενία (13%) και τη Φινλανδία (14%).

Eurostat: Σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού το 28% των Ελλήνων-2

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ILO: 50 εκατ. άτομα σε συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς παγκοσμίως

Γερμανία: Γιατί (δεν) μεγαλώνει το χάσμα πλούσιων και φτωχών

Παγιδευόμαστε στην ίδια οικονομική κατάσταση με τους γονείς μας;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News