Business & Finance Τετάρτη 14/09/2022, 16:15
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Πούλησε το μερίδιο 20% στη Lufthansa έναντι 455 εκατ. ευρώ

Γερμανία: Πούλησε το μερίδιο 20% στη Lufthansa έναντι 455 εκατ. ευρώ

Η γερμανική κυβέρνηση πούλησε το μερίδιο 20% που διακρατούσε στη Lufthansa, το οποίο είχε αποκτήσει κατά τη διάρκεια των lockdown. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της γερμανικής κυβέρνησης, το εναπομείναν μερίδιο πουλήθηκε σε διεθνείς επενδυτές μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης ύψους 455 εκατ. ευρώ. Συνολικά, από την πώληση των μετοχών, το κρατικό ταμείο συγκέντρωσε 1,07 δισ. ευρώ, αποσπώντας κέρδη ύψους 760 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Klaus-Michael Kuehne, ο πλουσιότερος άνδρας της Γερμανίας, ενδέχεται να συγκαταλέγεται στους αγοραστές, καθώς πριν από μερικές ημέρες είχε δηλώσει πως ήθελε να αποκτήσει περισσότερες μετοχές. Ο δισεκατομμυριούχος σκοπεύει να αυξήσει περαιτέρω το μερίδιό του (της τάξης του 15,01%) στην εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι το κρατικό ταμείο οικονομικής σταθεροποίησης (WSF) της χώρας είχε αποτρέψει την πτώχευση του γερμανικού αερομεταφορέα, διοχετεύοντας πακέτο στήριξης ύψους 9 δισ. ευρώ. Ωστόσο, σταδιακά μείωσε το μερίδιό του στην αεροπορική, με στόχο να το ρευστοποιήσει πλήρως μέχρι τον Οκτώβριο του 2023.

«Το πακέτο στήριξης της κυβέρνησης βοήθησε επιτυχώς την επιχείρηση να επιβιώσει από την κρίση», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Bερολίνο: Πωλεί μερίδιο αξίας 458 εκατ.ευρώ που διακρατεί στη Lufthansa

Lufthansa: Αποπλήρωσε το κρατικό δάνειο 9 δισ. ευρώ

«Ανεύθυνα και πολύ χαμηλά» τα εισιτήρια των 20 ευρώ λέει ο CEO της Lufthansa

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News