Business & Finance Τετάρτη 14/09/2022, 11:54
ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ

Κομισιόν: Πρέπει να αναγνωρίσουμε μια νέα πραγματικότητα με υψηλότερο δημόσιο χρέος

Κομισιόν: Πρέπει να αναγνωρίσουμε μια νέα πραγματικότητα με υψηλότερο δημόσιο χρέος

Αλλαγές για την απλοποίηση και μεγαλύτερη ευελιξία των κανόνων για το χρέος θα προτείνει η Κομισιόν τον Οκτώβριο, οι οποίοι θα επιτρέπουν παράλληλα την πραγματοποίηση στρατηγικών επενδύσεων, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, η φον ντερ Λάιεν είπε ότι ταυτόχρονα οι κυβερνήσεις της ΕΕ θα πρέπει να είναι πιο υπεύθυνες στην τήρηση των συμφωνημένων κανόνων.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε μια νέα πραγματικότητα με υψηλότερο δημόσιο χρέος. Χρειαζόμαστε δημοσιονομικούς κανόνες που να επιτρέπουν στρατηγικές επενδύσεις, διαφυλάσσοντας παράλληλα τη δημοσιονομική βιωσιμότητα», είπε.

«Τον Οκτώβριο, θα παρουσιάσουμε νέες ιδέες για την οικονομική μας διακυβέρνηση. Τα κράτη-μέλη θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερη ευελιξία για την μείωση του χρέους τους, αλλά θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη υπευθυνότητα για την υλοποίηση», είπε.

Θα πρέπει να υπάρχουν απλούστεροι κανόνες που να μπορούν να ακολουθήσουν όλοι, ώστε να ανοίξει ο χώρος για στρατηγικές επενδύσεις και να δοθεί στις χρηματοπιστωτικές αγορές η εμπιστοσύνη που χρειάζονται, πρόσθεσε.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Φον ντερ Λάιεν: Προτείνει φόρο στα υπερκέρδη – Θα φέρει 140 δισ. για την ενεργειακή κρίση

Καμπανάκι ΔΝΤ για το χρέος: Επείγει η αναδιάρθρωση του δημοσιονομικού πλαισίου στην Ε.Ε.

Reuters: Ελλάδα και άλλες 3 χώρες ζητούν ειδική μεταχείριση των αμυντικών δαπανών για χρέος

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News