Business & Finance Παρασκευή 9/09/2022, 15:09
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Κιμ Καρντάσιαν δημιουργεί εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων

Η Κιμ Καρντάσιαν δημιουργεί εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων

Μία νέα επιχειρηματική δραστηριότητα εγκαινιάζει η Κιμ Καρντάσιαν, που, σε μία κίνηση-έκπληξη, δημιουργεί τη δική της εταιρεία private equity funds. Η SKKY Partners δημιουργήθηκε από τη γνωστή τηλεοπτική προσωπικότητα, επιχειρηματία και ινφλουένσερ, σε συνεργασία με τον Τζέι Σάμονς, πρώην global head of consumer, media and retail της Carlyle με 16ετή πορεία στο επενδυτικό group. Οι δύο τους θα είναι συνιδρυτές και συνδιαχειριστές στη νέα εταιρεία, μέτοχος στην οποία θα είναι και η μητέρα της Κιμ, Κρις Τζένερ, ενώ θα δραστηριοποιείται με γραφεία σε Βοστόνη και Λος Άντζελες.

Η SKKY Partners σχεδιάζει να πραγματοποιήσει επενδύσεις με προσανατολισμό στην ανάπτυξη «σε κορυφαίες στην αγορά εταιρείες consumer και media». Έχει ως στόχο να επικεντρωθεί σε κλάδους που σχετίζονται με τα καταναλωτικά προϊόντα, τα μέσα ενημέρωσης, τη φιλοξενία και τις υπηρεσίες πολυτέλειας, ενώ θα εξετάσει επίσης το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει επενδύσεις σε εταιρείες ψηφιακού και ηλεκτρονικού εμπορίου.

«Είμαι ενθουσιασμένη που ξεκινάω την SKKY Partners για να επενδύσω στην επόμενη γενιά consumer brands, αξιοποιώντας την εμπειρία μου στην ίδρυση και δημιουργία επιχειρήσεων με παγκόσμια εμβέλεια και συνεργαζόμενη με καινοτόμες εταιρείες ώστε να τις βοηθήσω να αναπτυχθούν», δήλωσε η Κιμ Καρντάσιαν. «Ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά με τον Τζέι και την ομάδα μας για να εντοπίσουμε ξεχωριστές επενδυτικές ευκαιρίες και να δημιουργήσουμε το χαρτοφυλάκιο μας με εταιρείες παγκόσμιας κλάσης για τους επενδυτές μας».

Η ιδιωτική περιουσία της Κιμ Καρντάσιαν υπολογίζεται σε 1,8 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes που την ανακήρυξε δισεκατομμυριούχο τον Απρίλιο του 2021. Το 2017, είχε λανσάρει την εταιρεία KKW Beauty που σημείωσε μεγάλη επιτυχία και έκλεισε τον περασμένο Ιούνιο με στόχο να γίνει rebranding. Το 2019, λάνσαρε το brand Skims, που εκτιμήθηκε σε 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. Λάνσαρε επίσης νωρίτερα φέτος το brand περιποίησης δέρματος SKKN BY KIM.

Πρέπει να σημειωθεί ότι αρκετές διασημότητες διατηρούν τις δικές τους επενδυτικές εταιρείες, όπως οι Σερένα Ουίλιαμς, Τζέι Ζι, Σνουπ Ντογκ και Άστον Κούτσερ.

Το Found.ation γράφει για το MoneyReview

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News