Business & Finance Τετάρτη 7/09/2022, 19:09
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο ισχυρό χαρτί του Μασκ εναντίον του Twitter: Στο επίκεντρο ζητήματα ασφαλείας

Νέο ισχυρό χαρτί του Μασκ εναντίον του Twitter: Στο επίκεντρο ζητήματα ασφαλείας

Το αρμόδιο δικαστήριο του Ντέλαγουερ απέρριψε το αίτημα του Έλον Μασκ για αναστολή της δίκης σχετικά με την υπαναχώρησή του από τη συμφωνία εξαγοράς της Twitter. Ωστόσο, σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, ο δισεκατομμυριούχος είχε μία μικρή «νίκη» αφού το δικαστήριο δέχθηκε το αίτημά του να συμπεριληφθεί στην αγωγή η απολογία του πληροφοριοδότη, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι το Twitter αμελούσε επείγοντα ζητήματα ασφαλείας και παραπλανούσε τους επενδυτές και τις εποπτικές αρχές.

Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει στις 17 Οκτωβρίου, νωρίτερα από την ημερομηνία που ζήτησε η ομάδα δικηγόρων του Μασκ στα μέσα Νοεμβρίου. Ο λόγος για τον οποίο η δικαστής απέρριψε το αίτημα αναστολής είναι ο κίνδυνος πρόκλησης «ανεπανόρθωτης ζημιάς» στο Twitter. «Είμαι πεπεισμένη ότι ακόμη και μία καθυστέρηση τεσσάρων εβδομάδων θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω ζημία στο Twitter», τόνισε χαρακτηριστικά η δικαστής Kathaleen McCormick.

Σε ό,τι αφορά την προσθήκη της απολογίας του πληροφοριοδότη, η ομάδα δικηγόρων του Μασκ υποστήριξε ότι βάσει αυτής θα μπορέσει να αποδειχθεί πως η Twitter παραβίασε τους όρους της συμφωνίας εξαγοράς.

Το «σήριαλ» με τη συμφωνία

Υπενθυμίζεται ότι ο πληροφοριοδότης, ο 51χρονος Peiter Zatko, άλλοτε διάσημος χάκερ ο οποίος στον χώρο τον κυβερνοεπιθέσεων ήταν γνωστός ως «Mudge» κατέθεσε ότι υπήρχαν «εξωφρενικές ελλείψεις» και σοβαρά προβλήματα ασφαλείας στην εταιρεία, μεταξύ άλλων ότι το 40% των laptop των εργαζομένων δεν ήταν επαρκώς προστατευμένα από εξωτερικές επιθέσεις. Επίσης, δήλωσε ότι χιλιάδες από αυτά τα ανεπαρκώς προστατευμένα laptop είχαν πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα του Twitter, που σήμαινε ότι σε κάθε πιθανή επίθεση οι χάκερ θα είχαν πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα.

Ο Μασκ από την πλευρά του υπαναχώρησε από τη συμφωνία εξαγοράς του Twitter στις αρχές Ιουλίου, επικαλούμενος πολλαπλές παραβιάσεις της συμφωνίας, ιδίως σε ό,τι αφορά την πληροφόρηση για τον αριθμό των ψεύτικων και spam λογαριασμών.

Η απολογία του Zatko αναμένεται να αποτελέσει «ισχυρό χαρτί» για το επιχείρημα του Έλον Μασκ, ενώ σε περίπτωση που αποδειχθεί πως η Twitter παραβίασε τις νόμιμες υποχρεώσεις της, η εταιρεία ενδέχεται να δεχθεί πρόστιμα δισεκατομμυρίων δολαρίων.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ο άνθρωπος με το όνομα Mudge: Ο πρώην χάκερ που κάνει το Twitter να τρέμει

Βρήκε στήριγμα ο Μασκ: Η «σωτήρια» κατάθεση του πληροφοριοδότη εναντίον του Twitter

Ο Μασκ, το Twitter και τα bot: Κατέρρευσε το πολύκροτο «love story»;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News