Business & Finance Τετάρτη 7/09/2022, 11:58
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Αναπόφευκτη η ύφεση, λέει ο CEO της Deutsche Bank

Γερμανία: Αναπόφευκτη η ύφεση, λέει ο CEO της Deutsche Bank

Η γερμανική οικονομία θα βυθιστεί σε ύφεση εκτιμά ο CEO της Deutsche Bank, Christian Sewing, λόγω της εκτίναξης του πληθωρισμού, των προβλημάτων στην προμήθεια ενέργειας και της διατάραξης των εφοδιαστικών αλυσίδων. 

«Δεν θα μπορέσουμε πια να αποτρέψουμε μια ύφεση στη Γερμανία», είπε ο Sewing κατά τη διάρκεια ομιλίας στη Φρανκφούρτη, σύμφωνα με το Bloomberg. «Πιστεύουμε ότι η οικονομία μας είναι αρκετά ανθεκτική για να αντιμετωπίσει καλά αυτήν την ύφεση, υπό την προϋπόθεση ότι οι κεντρικές τράπεζες θα ενεργήσουν γρήγορα και αποφασιστικά τώρα».

«Όσο περισσότερο ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός, τόσο μεγαλύτερες  είναι οι εντάσεις και τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα κοινωνικών συγκρούσεων», είπε ο Sewing.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρόκειται να αυξήσει απότομα τα επιτόκια κατά τη συνεδρίασή της αργότερα αυτή την εβδομάδα, με τους οικονομολόγους να αναμένουν αύξηση έως και 75 μονάδες βάσης.

Ο Sewing είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η πλήρης διακοπή των παραδόσεων ρωσικού φυσικού αερίου θα οδηγούσε τη Γερμανία σε ύφεση. Αρκετές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Commerzbank, έχουν πει ότι θα χρειαστεί να αυξήσουν τις προβλέψεις για επισφάλειες υπό αυτό το σενάριο, έστω και εάν αναμένουν ότι η κρατική στήριξη θα μετριάσει το πλήγμα.

Ο Sewing δήλωσε χθες ότι περιμένει μια αύξηση των χρεοκοπιών τελικά, αν και δεν έχει διαπιστώσει τέτοια στοιχεία ακόμα, ενώ δεν περιμένει ότι θα επηρεάσουν την κερδοφορία της Deutsche Bank.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Γερμανία: Μέτρα στήριξης 65 δισ. ευρώ – Τι περιλαμβάνουν

Γερμανία: Το εμπόριο γίνεται «βαρίδι» για την ανάπτυξη

Ενεργειακή κρίση: Αντιμέτωπη με την αποβιομηχάνιση η Γερμανία;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News