Business & Finance Τρίτη 6/09/2022, 16:58
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Lufthansa: Ματαιώνεται η απεργία – Επιτεύχθηκε συμφωνία για τους μισθούς

Lufthansa: Ματαιώνεται η απεργία – Επιτεύχθηκε συμφωνία για τους μισθούς

Η Lufthansa φαίνεται ότι απέφυγε το ενδεχόμενο μιας νέας απεργίας των πιλότων της καθώς προχώρησε σε νέα μεγαλύτερη προσφορά για αυξήσεις στους μισθούς. 

Εκπρόσωπος του συνδικάτου των πιλότων της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας δήλωσε πως η διήμερη απεργία που ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει μετά τα μεσάνυχτα ακυρώθηκε. Τόσο το σωματείο όσο και η εταιρεία δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα σε ερωτήματα του Bloomberg. 

Πριν από λίγες εβδομάδες τα μέλη του σωματείου ψήφισαν με μεγάλη διαφορά υπέρ των κινητοποιήσεων διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς με βάση τη διψήφια αύξηση του πληθωρισμού. Η απεργία που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν εκατοντάδες πτήσεις της Lufthansa.

Το συνδικάτο είπε ότι συμφωνήθηκε η βάση ενός συνολικού πακέτου μισθολογικών και διαρθρωτικών θεμάτων, τα οποία θα συγκεκριμενοποιηθούν τις επόμενες ημέρες. Δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις αλλά σημείωσε ότι «αρκεί» για να ματαιωθεί η απεργία. Το συνδικάτο ζητούσε αυξήσεις μισθών 5,5% αναδρομικά από την 1η Ιουλίου καθώς και αύξηση 8,2% το 2023, ώστε να καλυφθούν οι απώλειες λόγω του αυξημένου πληθωρισμού.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News