Business & Finance Τρίτη 6/09/2022, 14:21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα «μαζεύει» η Amazon: Κλείνει αποθήκες σε ΗΠΑ και Ευρώπη 

Τα «μαζεύει» η Amazon: Κλείνει αποθήκες σε ΗΠΑ και Ευρώπη 

Μετά από μια περίοδο (η οποία άρχισε με την έλευση της πανδημίας) κατά την οποία στις ΗΠΑ άνοιγε μια αποθήκη σχεδόν κάθε 24 ώρες, η Amazon κάνει στροφή 180 μοιρών και εγκαταλείπει σχέδια για άνοιγμα νέων αποθηκευτικών χώρων τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη. 

Η επιβράδυνση της ζήτησης είναι ο λόγος για αυτή την αλλαγή των πλάνων για τη μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής πώλησης στο διαδίκτυο, καθώς ο πληθωρισμός και η αναστάτωση με την ενεργειακή κρίση έχει περιορίσει τις αγορές των καταναλωτών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κτηματομεσιτικής MWPVL International, η αμερικανική ηγέτιδα στο διαδικτυακό λιανικό εμπόριο, εγκαταλείπει σχέδια για το άνοιγμα 42 εγκαταστάσεων, συνολικής επιφάνειας 25 εκατ. ποδιών. 

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Amazon έχει παγώσει ήδη τη λειτουργία 21 εγκαταστάσεων, συνολικής επιφάνειας σχεδόν 28 εκατ. ποδιών. Το ίδιο ισχύει και για κάποιες της εγκαταστάσεις στην Ευρώπη, κυρίως στην Ισπανία. 

Η MWPVL International εκτιμάει ότι επί του παρόντος, η εταιρεία στις ΗΠΑ λειτουργεί περισσότερες από 1.200 αποθηκευτικές εγκαταστάσεις. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News