Business & Finance Δευτέρα 5/09/2022, 12:50
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωζώνη: Σε χαμηλό 18 μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Αύγουστο 

Ευρωζώνη: Σε χαμηλό 18 μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Αύγουστο 

Επιβραδύνθηκε για δεύτερο διαδοχικό μήνα η δραστηριότητα των επιχειρήσεων στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο, καθώς η άνοδος των τιμών επιβάρυνε τη ζήτηση σε μια περίοδο στην οποία οι καταναλωτές είναι εμφανώς προβληματισμένοι για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας. 

Ειδικότερα, ο σύνθετος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (ΡΜΙ) για τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες της S&P Global υποχώρησε σε χαμηλό 18 μηνών τον περασμένο μήνα στις 48,9 μονάδες, από 49,9 μονάδες τον Ιούλιο κι έναντι αρχικών εκτιμήσεων για 49,2 μονάδες. 

Η επιχειρηματική δραστηριότητα στις 19 χώρες που μοιράζονται το ευρώ, παρέμεινε για δεύτερο διαδοχικό μήνα υπό του ορίου των 50 μονάδων που διαχωρίζει τη συρρίκνωση από την επέκταση μιας δραστηριότητας. 

Σε χαμηλό από τον Μάρτιο του 2021 διολίσθησε ο υποδείκτης για τον κλάδο των υπηρεσιών και συγκεκριμένα στις 49,8 μονάδες τον Αύγουστο, από 51,2 μονάδες (50,2 μονάδες έδειξε η προκαταρκτική ανάγνωση του δείκτη).

Σε πολύμηνο χαμηλό και ο δείκτης των νέων επιχειρήσεων και συγκεκριμένα σε χαμηλό από τον Νοέμβριο του 2020, διαμορφούμενος στις 46,9 μονάδες από 47,6 μονάδες τον Ιούλιο. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωζώνη: Σε χαμηλό 17 μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Ιούλιο

Ευρωζώνη: Στα χαμηλά 1,5 έτους το οικονομικό κλίμα

Morgan Stanley: Υποβαθμίζει τις προβλέψεις της για την Ευρωζώνη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News