Business & Finance Σάββατο 3/09/2022, 10:31
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρωσία: Στέλνει αέριο μέσω της Ουκρανίας, μετά το κλείσιμο του Nord Stream

Ρωσία: Στέλνει αέριο μέσω της Ουκρανίας, μετά το κλείσιμο του Nord Stream

Η Gazprom ανακοίνωσε ότι θα στείλει 42,7 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας, λίγες ώρες αφότου έκανε γνωστό ότι οι ροές μέσω του αγωγού Nord Stream προς τη Γερμανία δεν θα ξαναρχίσουν όπως είχε προγραμματιστεί.

Σύμφωνα με το Reuters, οι ροές μέσω του σημείου εισόδου Sudzha αυξήθηκαν ελαφρώς σε σύγκριση με τα 41,3 εκατ. κυβικά μέτρα που έστειλε η Gazprom την Παρασκευή, αλλά όχι αρκετά για να αντισταθμίσουν το αέριο που αναμενόταν να εισρεύσει μέσω του Nord Stream σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι ενώ ο Nord Stream αναμενόταν να ανοίξει εκ νέου σήμερα, έπειτα από τρεις ημέρες συντήρησης, η Gazprom ανακοίνωσε αργά χθες ότι εντόπισε διαρροή λαδιού και δεν θα μπορέσει να συνεχίσει τις ροές. Δεν όρισε χρονοδιάγραμμα για την επίλυση του προβλήματος.

Η Siemens Energy, η οποία συνήθως κάνει την συντήρηση στις τουρμπίνες του Nord Stream, είπε ότι μια τέτοια διαρροή δεν θα πρέπει να εμποδίσει τη λειτουργία του αγωγού. Ανέφερε επίσης ότι ο σταθμός συμπίεσης Portovaya, όπου ανακαλύφθηκε η διαρροή, διαθέτει άλλες τουρμπίνες για να διατηρήσει τη λειτουργία του Nord Stream.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Πόλεμος νεύρων από τη Ρωσία – Τι πραγματικά συμβαίνει με τον Nord Stream

Gazprom: Κλειστός μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη ο Nord Stream 1 – Αντιδράσεις από ΕΕ

Ευρωπαϊκό πλαφόν στο αέριο: Με κλείσιμο της στρόφιγγας απειλεί η Μόσχα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News