Business & Finance Πέμπτη 1/09/2022, 22:37
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Η θυγατρική της Philips θα πληρώσει πάνω από 24 εκατ. δολ. σύμφωνα με το Υπ. Δικαιοσύνης

ΗΠΑ: Η θυγατρική της Philips θα πληρώσει πάνω από 24 εκατ. δολ. σύμφωνα με το Υπ. Δικαιοσύνης

Θυγατρική της ολλανδικής εταιρείας κατασκευής ιατρικών συσκευών Philips συμφώνησε να πληρώσει περισσότερα από 24 εκατομμύρια δολάρια για να επιλύσει εικαζόμενους ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με ιατρικό εξοπλισμό που σχετίζεται με το αναπνευστικό, ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Η θυγατρική, Philips RS North America LLC, παλαιότερα γνωστή ως Respironics Inc, επέλυσε τους ισχυρισμούς ότι παραπλάνησε τα ομοσπονδιακά προγράμματα υγειονομικής περίθαλψης πληρώνοντας μίζες σε προμηθευτές ανθεκτικού ιατρικού εξοπλισμού, ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης σε δήλωση.

Η Respironics φέρεται να έδωσε στους ιατρούς προμηθευτές δωρεάν συνταγογραφούμενα δεδομένα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις προσπάθειές τους στο μάρκετινγκ στους γιατρούς, δήλωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Η καταβολή παράνομων αποδοχών για την πρόκληση παραπομπών ασθενών υπονομεύει την ακεραιότητα του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης του έθνους μας», δήλωσε ο κύριος αναπληρωτής βοηθός γενικός εισαγγελέας Μπράιαν Μπόιντον, επικεφαλής του πολιτικού τμήματος του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η Respironics συνήψε επίσης πενταετή συμφωνία με το υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ, Γραφείο Γενικού Επιθεωρητή για την εφαρμογή ενός προγράμματος συμμόρφωσης που περιλαμβάνει αναθεώρηση ρυθμίσεων με πηγές παραπομπής και παρακολούθηση του δυναμικού πωλήσεων της Respironics, δήλωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η εταιρεία δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο την Πέμπτη.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News