Business & Finance Πέμπτη 1/09/2022, 10:03
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Nasdaq: Η μυστηριώδης εταιρεία που κέρδισε 13.000% σε μία ημέρα

Nasdaq: Η μυστηριώδης εταιρεία που κέρδισε 13.000% σε μία ημέρα

Έκπληξη και απορία προκαλεί στους επενδυτές μία κινεζική εταιρεία, η οποία σημείωσε τεράστια κέρδη την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της μετοχής της στο αμερικανικό χρηματιστήριο Nasdaq. Μάλιστα, ακολουθεί το εξίσου εντυπωσιακό ντεμπούτο που έκαναν οι επίσης κινεζικές εταιρείες AMTD Digital και Magic Empire Global.

Η Addentax Group εκτινάχθηκε έως και 13.031% την Τετάρτη στην πρώτη της συνεδρίαση, με αποτέλεσμα οι συναλλαγές να διακοπούν πάνω από 20 φορές, λόγω της μεγάλης μεταβολής. Η κεφαλαιοποίησή της έχει εκτιναχθεί στα 20 δισ. δολάρια, κάτι που σημαίνει ότι αυτή η εταιρεία είναι πλέον μεγαλύτερη από το ένα τρίτο περίπου των μελών του S&P 500.

Η Addentax ασχολείται με την κατασκευή ενδυμάτων και τις υπηρεσίες logistics και είναι τουλάχιστον η όγδοη εταιρεία από το Χονγκ Κονγκ ή την Κίνα που παρουσιάζει φέτος τέτοιες εκπληκτικές κινήσεις έπειτα από ένα IPO στις ΗΠΑ.

Η AMTD Digital και η Magic Empire, που είναι και οι δύο εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με έδρα το Χονγκ Κονγκ, είδαν τις μετοχές τους να εκτινάσσονται μυστηριωδώς, παρά τα θολά θεμελιώδη στοιχεία τους. Μάλιστα, η AMTD Digital έγινε κάποια στιγμή μεγαλύτερη και από την Goldman Sachs, πριν το ράλι της σβήσει.

Όπως η Magic Empire και η AMTD Digital, η Addentax έχει χαμηλά έσοδα και άρα υπόκειται σε πιο χαλαρές απαιτήσεις ανακοινώσεων υπό την αμερικανική νομοθεσία. Για το έτος που έληξε τον Μάρτιο, τα έσοδά της μειώθηκαν κατά 49% στα 12,7 εκατ. δολάρια, όμως η εταιρεία ήταν κερδοφόρος.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Bloomberg η Hebe Chen, αναλύτρια της IG Markets, το πιο πιθανό είναι ότι η Addentax θα ακολουθήσει σύντομα το μονοπάτι της AMTD και της Magic Empire. Οι δύο τελευταίες έχουν χάσει πάνω από το 90% της αξίας τους από τα υψηλά τους.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Μία ομιλία 8 λεπτών «άδειασε» 78 δισ. από τις τσέπες των βαθύπλουτων

Σήμα για πωλήσεις από την Credit Suisse: Υποβαθμίζει τα χρηματιστήρια σε underweight

Ο άγνωστος κροίσος: Ακολουθεί τον Musk και τον Bezos αλλά λίγοι γνωρίζουν το όνομά του

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News