Business & Finance Σάββατο 27/08/2022, 14:47
ΠΑΟΥΕΛ

Μία ομιλία 8 λεπτών «άδειασε» 78 δισ. από τις τσέπες των βαθύπλουτων

Μία ομιλία 8 λεπτών «άδειασε» 78 δισ. από τις τσέπες των βαθύπλουτων

Μία απροσδόκητα σύντομη ομιλία διάρκειας οκτώ λεπτών ήταν αρκετή για να διαγράψει συνολικά 78 δισ. δολάρια από τις περιουσίες των πλουσιότερων Αμερικανών. Ο λόγος για τον πρόεδρο της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος με την σκληρή στάση που διατήρησε χθες στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Fed στο Jackson Hole, οδήγησε στην κατάρρευση των δεικτών της Wall Street και κατά συνέπεια στην συρρίκνωση της περιουσίας των πλουσίων.

Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, η περιουσία του πλουσιότερου άνδρα στον πλανήτη, του Έλον Μασκ, συρρικνώθηκε κατά 5,5 δισ. δολάρια. Αντίστοιχα ο Τζεφ Μπέζος έχασε 6,9 δισ. δολάρια, το μεγαλύτερο μερίδιο σε σχέση με κάθε άλλο όνομα από τη λίστα των δισεκατομμυριούχων. Οι περιουσίες του Bill Gates και του Warren Buffet περιορίστηκαν κατά 2,2 δισ. και 2,7 δισ. αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται πως ο Πάουελ προκάλεσε τριγμούς στις αγορές, καθώς προς απογοήτευση πολλών επενδυτών, προειδοποίησε πως η Ομοσμπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα συνεχίσει με την επιθετική νομισματική πολιτική και θα προχωρήσει με περαιτέρω επιτοκιακές αυξήσεις, προκειμένου να περιοριστούν οι πληθωριστικές πιέσεις. Μάλιστα τόνισε, ότι ορισμένα από τα μέτρα αυτά θα είναι επώδυνα για την αμερικανική οικονομία.

Στο κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης στην Wall Street, οι δείκτες έκλεισαν με τεράστιες απώλειες. Ο S&P 500 έκλεισε με πτώση 3,4%, στη χειρότερη συνεδρίαση από τα μέσα Ιουνίου. Ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε με απώλειες τουλάχιστον 4%.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Πάουελ: Η συγκράτηση του πληθωρισμού απαιτεί επώδυνα μέτρα

Πανωλεθρία στα cryptos: Σάρωσε την αγορά ο Πάουελ

Wall Street: Πτώση 3,03% για τον Dow Jones, 3,94% για τον Nasdaq και 3,37% για τον S&P 500

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News