Business & Finance Παρασκευή 26/08/2022, 17:58
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ε.Ε.: Συγκαλείται έκτακτη σύνοδος των υπουργών Ενέργειας

Ε.Ε.: Συγκαλείται έκτακτη σύνοδος των υπουργών Ενέργειας

Έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών ενέργειας της ΕΕ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης πρόκειται να συγκαλέσει η τσεχική προεδρία της ΕΕ όπως δήλωσε σήμερα ο Τσέχος πρωθυπουργός. Οι υπουργοί ενέργειας θα εξετάσουν συγκεκριμένα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, όπως δήλωσε ο Πετρ Φιάλα μέσω Twitter.

«Η ΕΕ θα συγκαλέσει κατεπείγουσα συνεδρίαση των Υπουργών Ενέργειας για να συζητηθούν συγκεκριμένα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κατάστασης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η απόφαση αυτή, η οποία εγκρίθηκε από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ελήφθη ενόσω τα 27 κράτη μέλη της Ε.Ε. προσπαθούν να μειώσουν την εξάρτησή τους από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Η μείωση του εφοδιασμού και η ανησυχία για το μέλλον προκάλεσαν μια ιλιγγιώδη αύξηση των τιμών της ενέργειας στην Ευρώπη.

Ο Τσέχος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου, Γιόζεφ Σικέλα, δήλωσε πως το ευρωπαϊκό συμβούλιο ενέργειας πρέπει να συγκληθεί το ταχύτερο δυνατό. «Είμαστε σε ενεργειακό πόλεμο με τη Ρωσία και αυτό βλάπτει το σύνολο της Ε.Ε.», είπε.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επικοινωνία με τον Τσέχο ομόλογό του, επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα στηρίζει με εθνικά μέτρα την κοινωνία, θα συνεχίσει όμως να διεκδικεί ευρωπαϊκή λύση στην ενεργειακή κρίση, καθώς κανένας εθνικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή αυτή κρίση μόνος του.

Διαβάστε επίσης:

Τιμές ρεύματος: Ρεκόρ άνω των 1.000 ευρώ στη Γαλλία

Μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στη Γερμανία: Πλαφόν στη θέρμανση, σβήνουν οι φωτεινές επιγραφές

Βρετανία: Τριπλάσιο το κόστος θέρμανσης για τον φετινό χειμώνα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News