Business & Finance Παρασκευή 26/08/2022, 11:19
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Πάνω από τα 800 ευρώ η τιμή του ρεύματος

Γερμανία: Πάνω από τα 800 ευρώ η τιμή του ρεύματος

Πάνω από τα 800 ευρώ αυξήθηκαν οι τιμές του ρεύματος στη Γερμανία για το επόμενο έτος σήμερα και είναι σχεδόν 10 φορές υψηλότερες σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Οι τιμές του ρεύματος σπάνε ρεκόρ σχεδόν σε καθημερινή βάση, καθώς η Ρωσία περιορίζει τις ροές φυσικού αερίου, εν όψει της κρίσιμης χειμερινής περιόδου. Η άνευ προηγουμένου αύξηση του ενεργειακού κόστους τροφοδοτεί τον πληθωρισμό και απειλεί τα οικονομικά των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων σε όλη την Ευρώπη.

Οι γερμανικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για το επόμενο έτος αυξήθηκαν έως και 7,6% στα 805,15 ευρώ ανά μεγαβατώρα στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο ενέργειας, σύμφωνα με το Bloomberg, σημειώνοντας άνοδο 39% αυτήν την εβδομάδα. Το αντίστοιχο γαλλικό συμβόλαιο αυξήθηκε κατά 24% αυτή την εβδομάδα.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν αρχίσει να κάνουν το δραστικό βήμα του περιορισμού της χρήσης ενέργειας, με τη Γερμανία να απαγορεύει τον εξωτερικό φωτισμό των κτιρίων και να κατεβάζει τον θερμοστάτη στους εσωτερικούς χώρους για τον χειμώνα.

Στη Βρετανία, οι λογαριασμοί ρεύματος αναμένεται να εκτοξευθούν τον Οκτώβριο, αφότου η ρυθμιστική αρχή ενέργειας αύξησε το ανώτατο όριο του κόστους.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News