Business & Finance Παρασκευή 26/08/2022, 09:31
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρετανία: Τριπλάσιο το κόστος θέρμανσης για τον φετινό χειμώνα

Βρετανία: Τριπλάσιο το κόστος θέρμανσης για τον φετινό χειμώνα

Σχεδόν τριπλάσιο θα είναι φέτος τον χειμώνα το κόστος της θέρμανσης για τα βρετανικά νοικοκυριά, καθώς η κρίση ακρίβειας εντείνεται.

Η ρυθμιστική αρχή του ενεργειακού κλάδου Ofgem αύξησε το ανώτατο όριο για τις χρεώσεις ρεύματος στα επίπεδα ρεκόρ των 3.549 λιρών από την 1η Οκτωβρίου. Αυτό το ποσό αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο τον Ιανουάριο. Το ανώτατο όριο του περασμένου χειμώνα ήταν 1.277 λίρες.

Το πλαφόν ορίζει πόσα μπορούν οι προμηθευτές να χρεώνουν τα νοικοκυριά ανά μονάδα ενέργειας και ισχύει για περίπου 24 εκατομμύρια πελάτες με κυμαινόμενα τιμολόγια. Ο ετήσιος λογαριασμός για ένα κανονικό νοικοκυριό θα μπορούσε να φτάσει στις 5.439 λίρες τον Ιανουάριο μετά την επόμενη προσαρμογή, σύμφωνα με την Auxilione.

 «Μια τέτοια αύξηση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από νοικοκυριά που ήδη δεν έχουν περιθώρια στους προϋπολογισμούς τους», δήλωσε ο Peter Smith, της φιλανθρωπικής οργάνωσης National Energy Action, σύμφωνα με το Bloomberg. «Τον Οκτώβριο, τα νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος απλά δεν θα ανοίξουν τη θέρμανση τους».

Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτασε σε υψηλό 40 ετών τον περασμένο μήνα και η Citigroup προέβλεψε ότι θα μπορούσε να ξεπεράσει το 18% τον Ιανουάριο.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πακέτο στήριξης 15 δισεκατομμυρίων λιρών τον Μάιο, συμπεριλαμβανομένων επιταγών ακρίβειας 400 λιρών για όλα τα νοικοκυριά, αλλά υπάρχουν εκκλήσεις για περαιτέρω βοήθεια.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News