Business & Finance Τρίτη 23/08/2022, 18:15
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Βουτιά στην επιχειρηματική δραστηριότητα τον Αύγουστο

ΗΠΑ: Βουτιά στην επιχειρηματική δραστηριότητα τον Αύγουστο

Για δεύτερο συναπτό μήνα συρρικνώθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 18 μηνών. Σύμφωνα με τον δείκτη PMI της S&P Global μεγαλύτερη αδυναμία καταδεικνύει ο κλάδος των υπηρεσιών, καθώς η ζήτηση περιορίστηκε λόγω των πληθωριστικών πιέσεων και του μειωμένου διαθέσιμου εισοδήματος.

Ειδικότερα, ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών διολίσθησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2021, στο 45 από 47,7 τον Ιούλιο. Κάθε τιμή κάτω από τις 50 μονάδες δείχνει μείωση της δραστηριότητας.

Στις υπηρεσίες συγκεκριμένα, ο δείκτης έπεσε αισθητά από 47,3 στο 43,1, ενώ μεγάλη πίεση δέχθηκε και η μεταποιητική δραστηριότητα. Και οι δύο τομείς εμφάνισαν τις μεγαλύτερες αδυναμίες από τα μέσα του 2020, ενώ είχαν επίσης χειρότερες επιδόσεις σε σχέση με τη μέση εκτίμηση. Σύμφωνα με την έκθεση «οι ελλείψεις υλικών, οι καθυστερήσεις παραδόσεων, οι επιτοκιακές αυξήσεις και οι έντονες πληθωριστικές πιέσεις ενέτειναν την πτώση της καταναλωτικής ζήτησης».

Ο δείκτης νέων παραγγελιών συρρικνώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020, στο 48,8 από 50,8 τον Ιούλιο. Ειδικότερα, εξαιρώντας τους τρεις μήνες της άνοιξης του 2020, δηλαδή στο πρώτο κύμα της πανδημίας, πρόκειται για τη χαμηλότερη επίδοση που έχει καταγραφεί από το 2009.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Ευρωζώνη: Σε χαμηλό 18 μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα

Αμερικανική οικονομία: Σε ύφεση πριν τα μέσα του 2023 «ποντάρουν» οι οικονομολόγοι

Οικονομική συρρίκνωση δείχνουν τα στοιχεία σε Γαλλία, Γερμανία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News