Business & Finance Παρασκευή 19/08/2022, 18:50
REUTERS

Ουκρανία: Αναχωρούν δέκα ακόμη πλοία με σιτηρά

Ουκρανία: Αναχωρούν δέκα ακόμη πλοία με σιτηρά

Δέκα επιπλέον φορτηγά πλοία με σιτηρά ετοιμάζονται να αποπλεύσουν από τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, στο πλαίσιο της συμφωνίας του Ιουλίου για εξαγωγή τροφίμων, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών της χώρας Oleksandr Kubrakov.

«Δέκα πλοία φορτώνονται αυτή τη στιγμή και ετοιμάζονται να αποπλεύσουν από τα λιμάνια της Οδησσού, του Τσορνομόρσκ και του Πιβντένι», ανέφερε ο Kubrakov μέσω Facebook. Όπως σημείωσε, ήδη 25 πλοία έχουν αναχωρήσει από τα τρία ουκρανικά λιμάνια μεταφέροντας στο εξωτερικό 630.000 τόνους αγροτικών προϊόντων.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος επισκέφθηκε την Οδησσό την Παρασκευή, δήλωσε ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν για να διασφαλιστεί πλήρως η διεθνής πρόσβαση στα ουκρανικά και τα ρωσικά τρόφιμα και λιπάσματα μετά τη συμφωνία εξαγωγής τροφίμων.

Το υπουργείο Γεωργίας της Ουκρανίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι εξαγωγές σιτηρών της χώρας είναι μειωμένες κατά 51,6% σε σχέση με πέρυσι, υποχωρώντας στους 2,99 εκατ. τόνους μέχρι στιγμής κατά την περίοδο 2022 – 2023. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Συμφωνία για τα σιτηρά: Πόσο εφικτή είναι; Πολλά αναπάντητα ερωτήματα

Κρεμλίνο: Η συμφωνία για τα σιτηρά από την Ουκρανία δεν είναι «μίας χρήσης»

Πάνω από μισό εκατομμύριο τόνοι σιτηρά εξήχθησαν από την Ουκρανία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News