Business & Finance Παρασκευή 19/08/2022, 13:14
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Pimco: Ποντάρει δισεκατομμύρια στις ευκαιρίες της ύφεσης

Pimco: Ποντάρει δισεκατομμύρια στις ευκαιρίες της ύφεσης

Τις ευκαιρίες που αφήνουν πίσω τους η κρίση ακρίβειας, ο αυξανόμενος πληθωρισμός και η άνοδος των επιτοκίων εκμεταλλεύεται η Pacific Investment Management Co.

Ο γίγαντας των επενδύσεων έχει ξοδέψει περισσότερα από 2 δισ. δολάρια τους τελευταίους μήνες για να αγοράσει ομόλογα που εκδόθηκαν για μοχλευμένες εξαγορές καταναλωτικών εταιρειών, σε distressed τιμές, σύμφωνα με το Bloomberg.

Με 1,8 τρισ. δολαρίων υπό διαχείριση, η Pimco βρίσκεται σε θέση για να κάνει τέτοιες τολμηρές κινήσεις, αλλά η στρατηγική αυτή είναι γεμάτη κινδύνους,  καθώς η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται στα όρια της ύφεσης. Η εταιρεία πιθανότατα θα πρέπει να περιμένει αρκετά τρίμηνα προτού οι επενδύσεις αυτές αρχίσουν να αποδίδουν, ενώ θα μπορούσε να υποστεί μεγάλες απώλειες εάν το στοίχημά της πάει στραβά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pimco, Manny Roman, περίμενε αυτού του είδους τις ευκαιρίες από το 2018, όταν είχε πει σε συνέντευξή του στο Bloomberg ότι η εταιρεία προετοιμάζεται για ύφεση μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Ο διαχειριστής είναι γνωστός για αυτά τα μεγάλα – και τελικά επιτυχημένα – στοιχήματα σε τίτλους στεγαστικής πίστης κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News