Business & Finance Τετάρτη 17/08/2022, 19:54
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ισπανία: Αποδίδουν τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας – H κατανάλωση μειώθηκε 3,7%

Ισπανία: Αποδίδουν τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας – H κατανάλωση μειώθηκε 3,7%

Κατά 3,7% μειώθηκε η κατανάλωση ενέργειας στην Ισπανία την εβδομάδα μετά την επιβολή των ενεργειακών μέτρων, παρά την άνοδο της θερμοκρασίας που συνήθως οδηγεί σε αυξημένη χρήση των κλιματιστικών, σύμφωνα με την υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Teresa Ribera.

Όπως μάλιστα δήλωσε η ίδια, τα αυστηρά μέτρα ελέγχου της θερμοκρασίας και οι οδηγίες για σβήσιμο των φώτων σε δημόσια κτίρια και βιτρίνες αναμένεται να οδηγήσουν σε ακόμη μικρότερη κατανάλωση από το προσδοκώμενο. «Θα είμαστε σε θέση να απαντήσουμε μαζί στον ενεργειακό εκβιασμό του Πούτιν», δήλωσε η Ribera στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Σε σχέση με την ίδια εβδομάδα του 2021 και προσαρμόζοντας τα στοιχεία ανάλογα με ορισμένους παράγοντες, όπως τη θερμοκρασία και τον τρόπο εργασίας, η κατανάλωση ενέργειας συρρικνώθηκε κατά 6%, σύμφωνα με την ίδια. Υπενθυμίζεται πως η Ισπανία δεσμεύτηκε να μειώσει την κατανάλωση κατά 7%, δεδομένου ότι δεν μπορεί να εξάγει επιπλέον φυσικό αέριο σε γειτονικές χώρες.

Σύμφωνα με την Ribera, ο μηχανισμός που ξεκίνησε τον Ιούνιο σε Ισπανία και Πορτογαλία για προσωρινές επιχορηγήσεις σε εργοστάσια με ορυκτά καύσιμα είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα και οδηγεί σε μείωση των τιμών ρεύματος.

Η ίδια σημείωσε ότι οι καταναλωτές των οποίων οι λογαριασμοί συνδέονται με την τιμή της χονδρικής ή όσοι ανανέωσαν πρόσφατα τα συμβόλαιά τους, έχουν σώσει 1,38 δισ. ευρώ συνολικά τους τελευταίους δύο μήνες χάρη σε αυτό τον μηχανισμό.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Ισπανία: Περιορισμοί στη χρήση των κλιματιστικών από τους δημοσίους υπαλλήλους

Ώρα σκληρών αποφάσεων στη Γερμανία: SOS εκπέμπει η ατμομηχανή της Ευρώπης

Σβήνουν τα φώτα, επενδύουν σε φωτοβολταϊκά τα σουπερμάρκετ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News