Business & Finance Τρίτη 16/08/2022, 14:09
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φινλανδία: Περιορίζει τις βίζες για Ρώσους

Φινλανδία: Περιορίζει τις βίζες για Ρώσους

Λιγότερες βίζες για Ρώσους σκοπεύει να εκδίδει η Φινλανδία από την 1η Σεπτεμβρίου, αφότου οι τουρίστες από τη Ρωσία άρχισαν να χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο του Ελσίνκι ως πύλη προς ευρωπαϊκούς προορισμούς. 

Μετά την απαγόρευση των πτήσεων από τη Ρωσία στην ΕΕ, οι Ρώσοι τουρίστες που πάνε στη σκανδιναβική χώρα είναι ολοένα περισσότεροι, καθώς μοιράζεται σύνορα με την πατρίδα τους. Από εκεί πάνε σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, η Φινλανδία θα μειώσει τις βίζες που εκδίδονται στους Ρώσους στο 10% του τρέχοντος αριθμού από την 1η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το Reuters.

Η Ρωσία ήρε τους συνοριακούς περιορισμούς που είχε εφαρμόσει για την πανδημία πριν από έναν μήνα, με αποτέλεσμα να υπάρξει τουριστικό κύμα προς την Ευρώπη.

Λίγες μέρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, η Φινλανδία ένωσε τις δυνάμεις της με μια σειρά δυτικών χωρών, κλείνοντας τον εναέριο χώρο στα ρωσικά αεροπλάνα ως απάντηση, καθιστώντας δύσκολο για τους Ρώσους να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.

Ορισμένοι ηγέτες της ΕΕ, όπως η Φινλανδή πρωθυπουργός Σάνα Μαρίν και η Εσθονή ομόλογός της, έχουν ζητήσει απαγόρευση βίζας για τους Ρώσους σε όλη την ΕΕ, κάτι που αρνήθηκε χθες ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, λέγοντας ότι οι Ρώσοι θα πρέπει να μπορούν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους εάν διαφωνούν με την καθεστώς.

Η Φινλανδία ρίχνει στο τραπέζι τη δημιουργία μιας ανθρωπιστικής βίζας, που θα μπορούσε να χορηγηθεί σε Ρώσους που χρειάζεται να διαφύγουν ή να επισκεφτούν την Ευρώπη για σκοπούς όπως η δημοσιογραφία.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Πρόταση να απαγορευτούν οι τουριστικές βίζες σε Ρώσους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News