Business & Finance Τρίτη 16/08/2022, 11:53
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση στις αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων

Αύξηση στις αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων

Οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων σημειώνουν άνοδο, εν αναμονή στοιχείων για το οικονομικό κλίμα που θα προσφέρουν περαιτέρω ενδείξεις για το πώς οι επενδυτές αξιολογούν την αναμενόμενη οικονομική ύφεση στην Ευρωζώνη.

Δημοσκόπηση του Reuters προβλέπει ότι ο δείκτης οικονομικού κλίματος τον Αύγουστο παρέμεινε αμετάβλητος από τον προηγούμενο μήνα, αν και σε πολύ αρνητική τιμή.

«Αυτό έρχεται μετά από μια εβδομάδα όπου τα ομόλογα δυσκολεύτηκαν να πραγματοποιήσουν ράλι παρά το μπαράζ κακών οικονομικών πρωτοσέλιδων, δημιουργώντας το ερώτημα του κατά πόσο τα άσχημα νέα έχουν προεξοφληθεί», είπαν αναλυτές της ING στους πελάτες τους.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου έκλεισε την περασμένη εβδομάδα 3 μονάδες βάσης υψηλότερα παρά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που υποδηλώνουν ότι οι πιέσεις στις τιμές μπορεί τελικά να υποχωρήσουν.

Πριν από τα στοιχεία, η απόδοση του 10 ετούς γερμανικού ομολόγου κατέγραφε άνοδο κατά 3 μονάδες βάσης στο 0,932%, κάτω από τα υψηλά δύο εβδομάδων του 1,025% της περασμένης Παρασκευής. 

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς υποχωρούσε 4 μονάδες βάσης στο 3,02%, σύμφωνα με το Reuters. Η διαφορά απόδοσης έναντι του γερμανικού ομολόγου διαμορφωνόταν στις 209 μονάδες βάσης. 

Τα αδύναμα στοιχεία από την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες και οι ανησυχίες σχετικά με τις διακοπές εφοδιασμού με φυσικό αέριο στη Γερμανία έχουν πλήξει το επενδυτικό κλίμα αυτή την εβδομάδα. 

Στο επίκεντρο θα βρεθεί σήμερα η επανέκδοση 5ετούς γερμανικού ομολόγου με στόχο την άντληση 4 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News