Business & Finance Δευτέρα 15/08/2022, 23:21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε θετικό έδαφος η Wall Street – Με ισχυρά κέρδη η υψηλή κεφαλαιοποίηση

Σε θετικό έδαφος η Wall Street – Με ισχυρά κέρδη η υψηλή κεφαλαιοποίηση

Οι αμερικανικές μετοχές έκλεισαν ανοδικά τη Δευτέρα, με τις μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης να ενισχύονται σημαντικά, καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων μειώθηκαν.

Οι μετοχές της Apple και της Microsoft σημείωσαν δύο από τις μεγαλύτερες ενισχύσεις για τον S&P 500 και τον Nasdaq.

Οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου ήταν ελαφρώς χαμηλότερες, ενώ η κεντρική τράπεζα της Κίνας μείωσε τα βασικά επιτόκια δανεισμού σε μια αιφνιδιαστική κίνηση για να αναζωογονήσει τη ζήτηση μετά την απροσδόκητη επιβράδυνση της οικονομίας τον Ιούλιο.

Οι μετοχές αύξησαν τα κέρδη από την περασμένη εβδομάδα, όταν οι ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός μπορεί να κορυφώθηκε τον Ιούλιο αύξησαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών ότι μια ανοδική αγορά θα μπορούσε να βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο S&P 500 ανέκαμψε απότομα από τα μέσα Ιουνίου, αλλά παραμένει πτωτικός για το έτος.

Τα στοιχεία των ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες ενίσχυσαν επίσης τις ελπίδες ότι η Federal Reserve μπορεί να επιτύχει μια ήπια προσγείωση για την οικονομία. 

«Επιστρέψαμε στην ανάπτυξη με καλή απόδοση σε σχέση με την αξία, και οι συμμετέχοντες στην αγορά κοιτάζουν τη Fed και λένε: «Γεια, θα μειώσουν τα επιτόκια εδώ νωρίτερα από ό,τι ξέρουμε, και αυτό θα είναι καλό για την αγορά μετοχών», δήλωσε ο Paul Nolte, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Kingsview Investment Management στο Σικάγο.

Ο S&P 500 .SPX κέρδισε 16,99 μονάδες ή 0,40%, κλείνοντας στις 4.297,14 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 80,87 μονάδες ή 0,62% στις 13.128,05 μονάδες. Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 151,39 μονάδων, ή 0,45% και έκλεισε στις 33.912,44 μονάδες.

Οι ανακοινώσεις τριμηνιαίων αποτελεσμάτων από μεγάλες εταιρείες λιανικής αναμένονται αυτή την εβδομάδα και θα ολοκληρώσουν την περίοδο αναφοράς του δεύτερου τριμήνου. Τα αποτελέσματα των Walmart και Home Depot αναμένονται πριν από το κουδούνι της Τρίτης. 

Η Target αναμένεται επίσης να ανακοινώσει τριμηνιαία αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα.

Η εκτιμώμενη αύξηση των κερδών το δεύτερο τρίμηνο για τις εταιρείες του S&P 500 έχει βελτιωθεί από την 1η Ιουλίου και τα νέα από τις εταιρείες των ΗΠΑ εξέπληξαν ευχάριστα τους επενδυτές, οι οποίοι προετοιμάζονταν για μια πιο ζοφερή προοπτική τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για την οικονομία. 

Οι μετοχές του κινεζικού κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ υποχώρησαν.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News