Business & Finance Δευτέρα 15/08/2022, 20:09
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεχίζει τη συνεργασία με τη Ρωσία η Bayer

Συνεχίζει τη συνεργασία με τη Ρωσία η Bayer

Η γερμανική Bayer δήλωσε ότι αποφάσισε να συνεχίσει τις βασικές γεωργικές εισαγωγές προς τη Ρωσία, αντιστρέφοντας την πορεία από τα σχόλια που έγιναν τον Μάρτιο ότι οι προμήθειες για το 2023 θα εξαρτηθούν από τη διακοπή των επιθέσεων της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

Η μεγαλύτερη εταιρεία σπόρων και φυτοφαρμάκων στον κόσμο ανέφερε σε δήλωσή της στον ιστότοπό της ότι η κίνησή της στοχεύει «να βοηθήσει στην αποτροπή μιας άνευ προηγουμένου επισιτιστικής κρίσης» και ότι η πρόσβαση στα ρωσικά τρόφιμα είναι απαραίτητη από αυτή την άποψη.

Η Bayer σταμάτησε τον Μάρτιο όλες τις δαπάνες στη Ρωσία και τη Λευκορωσία που δεν σχετίζονταν με βασικά προϊόντα και απείλησε να παρακρατήσει βασικές προμήθειες όπως σπόρους και φυτοφάρμακα, εάν η Μόσχα συνεχίσει τις «απρόκλητες επιθέσεις» της στην Ουκρανία. 

Η στροφή της τη Δευτέρα έρχεται στον απόηχο της συμφωνίας που υπέγραψαν η Ρωσία, η Ουκρανία, τα Ηνωμένα Έθνη και η Τουρκία στις 22 Ιουλίου για να επιτραπούν οι εξαγωγές σιτηρών μέσω τριών ουκρανικών λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας που είχαν προηγουμένως αποκλειστεί από τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News