Business & Finance Πέμπτη 11/08/2022, 11:38
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ryanair: Ξεχάστε τα εισιτήρια του ενός και των δέκα ευρώ

Ryanair: Ξεχάστε τα εισιτήρια του ενός και των δέκα ευρώ

Για αρκετά ακόμα χρόνια, οι πελάτες της Ryanair δεν πρόκειται να ξαναδούν εισιτήρια του ενός και των δέκα ευρώ, όπως δήλωσε ο CEO της αεροπορικής χαμηλού κόστους, επικαλούμενος τις υψηλότατες τιμές καυσίμων.

Ο Michael O’ Leary, ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του BBC δήλωσε ότι αναμένει πως κατά μέσο όρο τα εισιτήρια θα αυξηθούν περίπου κατά 10 ευρώ στην επόμενη πενταετία. Από τα 40 ευρώ που βρίσκονταν πέρυσι, προβλέπεται πως θα ανέβουν στα περίπου 50 ευρώ μέχρι το 2027.

«Αναμφίβολα, τα φθηνότερα εισιτήρια, τα πολύ φθηνά προωθητικά μας εισιτήρια – του ενός ευρώ, του 0,99 ευρώ, ακόμη και των 9,99 ευρώ – νομίζω ότι δεν θα τα δείτε για τα επόμενα χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο O’Leary.

Ryanair: Ξεχάστε τα εισιτήρια του ενός και των δέκα ευρώ-1

*Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Michael O’ Leary (φωτ. AP)

Παρότι οι τιμές καυσίμων, οι οποίες επηρεάζουν τις τιμές των εισιτηρίων, ροκανίζουν τα εισοδήματα των καταναλωτών, ο O’Leary δήλωσε αισιόδοξος ότι ο αριθμός των πελατών της εταιρείας θα παραμείνει σταθερός.

Μάλιστα, πιστεύει ότι οι ταξιδιώτες θα στραφούν μαζικά προς τις αεροπορικές χαμηλού κόστους, όπως η Ryanair και η EasyJet. «Πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα συνεχίσει να πετά συχνά», δήλωσε. Ο ίδιος συμπλήρωσε επίσης: «νομίζω όμως ότι ο κόσμος θα αρχίσει να παρατηρεί πολύ περισσότερο τις τιμές και επομένως όπως το βλέπω θα στραφούν μαζικά σε φθηνότερες υπηρεσίες».

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC, Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Ryanair: Έρχονται αυξήσεις στα αεροπορικά εισιτήρια για την επόμενη πενταετία

Σπάνιες και ακριβές οι πτήσεις: Πώς φαίνεται το μέλλον των αεροπορικών ταξιδιών

Χάος στα αεροδρόμια: Οι τέσσερις πιο εφιαλτικές ιστορίες επιβατών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News