Business & Finance Τετάρτη 10/08/2022, 12:17
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

TUI: Στα ύψη η ζήτηση για ταξίδια μέχρι το τέλος του καλοκαιριού

TUI: Στα ύψη η ζήτηση για ταξίδια μέχρι το τέλος του καλοκαιριού

Παρότι ο πληθωρισμός ροκανίζει τα εισοδήματα των Ευρωπαίων, η ζήτηση για διακοπές παραμένει υψηλή μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, σύμφωνα με την ΤUI, η οποία δήλωσε ότι αναμένεται να ολοκληρώσει το 2022 με κέρδος.

Συγκεκριμένα, όπως επανέλαβε σήμερα ο μεγαλύτερος tour operator στον κόσμο, προβλέπει πως να καταγράψει υψηλά κέρδη προ φόρων στο δωδεκάμηνο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Το τρίτο τρίμηνο του φορολογικού έτους, η εταιρεία κατέγραψε κέρδη 48 εκατ. ευρώ και ζημίες 75 εκατ. ευρώ λόγω αναταραχών στις πτήσεις. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει κέρδη περίπου 29 εκατ. ευρώ.

Η πορεία της TUI φέτος σηματοδοτεί την ανάκαμψη σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό κλάδο ταξιδιού, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό. Οι αεροπορικές και οι εταιρείες διακοπών καταγράφουν κέρδη από τις ψηλές τιμές των εισιτηρίων και των καταλυμάτων, παρότι αντιμετωπίζουν τις καθυστερήσεις και τις ακυρώσεις στα αεροδρόμια, ως αποτέλεσμα έλλειψης εργαζομένων.

Ενδεικτικά, η TUI δήλωσε ότι η μέση τιμή είναι κατά περίπου 20% αυξημένες σε σχέση με τα επίπεδα προ κορωνοϊού, ενώ οι κρατήσεις είναι στο 90% του καλοκαιριού του 2019.

Σημειώνεται ότι το τμήμα ξενοδοχείων και resort του ομίλου κατέγραψε θετικά αποτελέσματα για τέταρτο συναπτό τρίμηνο, ενόσω το τμήμα κρουαζιέρας σημείωσε κέρδη νωρίτερα από το προσδοκώμενο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Χωριά και κωμοπόλεις: Ένα ελληνικό μέρος στα ομορφότερα της Ευρώπης

Qantas: Ζητά από τα στελέχη να… βοηθήσουν με τις αποσκευές

Ελλάδα: «Αγαπημένη χώρα» στα αμερικανικά ταξιδιωτικά βραβεία «The Trazees» 2022

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News