Business & Finance Δευτέρα 8/08/2022, 12:27
ΧΑΟΣ ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ

Qantas: Ζητά από τα στελέχη να… βοηθήσουν με τις αποσκευές

Qantas: Ζητά από τα στελέχη να… βοηθήσουν με τις αποσκευές

Τουλάχιστον 100 εθελοντές από τα κεντρικά της γραφεία αναζητά η Qantas, οι οποίοι θα αφήσουν τα πόστα τους για τρεις μήνες και θα βοηθήσουν με πλήρες ωράριο στη διαχείριση των αποσκευών. Η απεγνωσμένη προσπάθεια εύρεσης κατάλληλου προσωπικού εκ των έσω αποτελεί μία ακόμη απόδειξη της χαοτικής κατάστασης που επικρατεί στα διεθνή αεροδρόμια, ως αποτέλεσμα της έλλειψης επαρκούς αριθμού εργαζομένων.

Σύμφωνα με επιστολή του διευθύνοντα συμβούλου της αεροπορικής, Colin Hughes, αναζητούνται 100 εθελοντές, οι οποίοι θα καλύπτουν βάρδιες στα αεροδρόμια του Σίδνεϊ και της Μελβούρνης, μεταξύ άλλων φορτώνοντας και ξεφορτώνοντας βαλίτσες από τα αεροσκάφη. Επίσης, θα οδηγούν τα οχήματα που μεταφέρουν τις βαλίτσες από τα αεροπλάνα στους τερματικούς σταθμούς.. Στην επιστολή σημειώνεται ότι οι αιτούντες θα πρέπει να μπορούν να μετακινούν βαλίτσες έως και 32 κιλών.

Σημειώνεται πως τον Ιούνιο ο εθνικός αερομεταφορέας της Αυστραλίας – αν και ανέκαθεν διέθετε το προσωπικό του στα αεροδρόμια της χώρας σε περιόδους αιχμής – υποχρεώθηκε να ακυρώσει το 8,1% των προγραμματισμένων εγχώριων πτήσεων, με αποτέλεσμα να κριθεί ως η λιγότερο αξιόπιστη αεροπορική στη χώρα.

«Για να είμαστε σαφείς, δεν υπάρχει καμία προσδοκία ότι θα αναλάβετε αυτό τον ρόλο παράλληλα με το πλήρες ωράριό σας. Η μοναδική εστίαση της εταιρείας είναι να στηρίξει τις ομάδες μας, ώστε να επανέλθει η λειτουργία μας εκεί όπου θα έπρεπε να βρίσκεται», τόνισε ο Hughes στην επιστολή προς τους εργαζομένους.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Χάος στα αεροδρόμια: Οι τέσσερις πιο εφιαλτικές ιστορίες επιβατών

Χάος στα αεροδρόμια: Πώς οι επιβάτες βγάζουν χιλιάδες δολάρια σε μια στιγμή

Handelsblatt: Να γιατί τα ελληνικά αεροδρόμια γλιτώνουν από το πανευρωπαϊκό χάος

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News