Business & Finance Σάββατο 6/08/2022, 22:10
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bowman (FED): Υπέρ των αυξήσεων επιτοκίων έως ότου υποχωρήσει ο πληθωρισμός

Bowman (FED): Υπέρ των αυξήσεων επιτοκίων έως ότου υποχωρήσει ο πληθωρισμός

Η διοικητής της Federal Reserve, Michelle Bowman, δήλωσε το Σάββατο ότι υποστηρίζει τις πρόσφατες μεγάλες αυξήσεις των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας και πιστεύει ότι είναι πιθανό να συνεχιστούν έως ότου ο πληθωρισμός υποχωρήσει.

Η Fed, στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις της, αύξησε τα επιτόκια αναφοράς δανεισμού κατά 75 μονάδες βάσης, τη μεγαλύτερη αύξηση από το 1994. Αυτές οι κινήσεις αποσκοπούσαν στη συγκράτηση του πληθωρισμού που βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών.

Εκτός από τις αυξήσεις, η Federal Open Market Committee ανέφερε ότι «οι συνεχιζόμενες αυξήσεις… θα είναι κατάλληλες», μια άποψη που υποστηρίζει η Bowman.

«Η άποψή μου είναι ότι παρόμοιου μεγέθους αυξήσεις θα πρέπει να υπάρχουν στο τραπέζι μέχρι να δούμε τον πληθωρισμό να μειώνεται με συνεπή, ουσιαστικό και διαρκή τρόπο», πρόσθεσε σε προετοιμασμένες παρατηρήσεις σε εκδήλωση της Ένωσης Τραπεζιτών του Κάνσας στο Κολοράντο.

Τα σχόλια της Bowman είναι τα πρώτα από ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από τότε που η FOMC ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα την τελευταία αύξηση των επιτοκίων. Την περασμένη εβδομάδα, πολλοί περιφερειακοί πρόεδροι δήλωσαν ότι αναμένουν επίσης ότι τα επιτόκια θα συνεχίσουν να αυξάνονται επιθετικά έως ότου ο πληθωρισμός πέσει από τον τρέχοντα ετήσιο ρυθμό του 9,1%.

moneyrevieew.gr με πληροφορίες από cnbc

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News