Business & Finance Παρασκευή 5/08/2022, 16:22
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Στα προ πανδημίας επίπεδα επέστρεψε η ανεργία τον Ιούλιο 

ΗΠΑ: Στα προ πανδημίας επίπεδα επέστρεψε η ανεργία τον Ιούλιο 

Η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ συνεχίζει να παραμένει ισχυρή, καθώς μήνα με τον μήνα προσθέτει νέες θέσεις εργασίας και παράλληλα με αργά αλλά σταθερά βήματα μειώνεται η ανεργία. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα Παρασκευή το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, οι προσθήκες του Ιουλίου (οι οποίες ήταν υπερδιπλάσιες των εκτιμήσεων) είχαν σαν αποτέλεσμα το ποσοστό ανεργίας να επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα. 

Ειδικότερα, τον περασμένο μήνα εξαιρουμένου του αγροτικού κλάδου προστέθηκαν 528.000 νέες θέσεις εργασίας από τις αναθεωρημένες ανοδικά 398.000 νέες θέσεις τον Ιούνιο (372.000 η πρώτη εκτίμηση) κι ενώ οι αναλυτές ανέμεναν οι νέες θέσεις να αυξηθούν κατά 250.000. 

Έτσι πλέον το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε από το 3,6% στο 3,5%, επίπεδο το οποίο τελευταία φορά εμφανίσθηκε τον Μάρτιο του 2020.

Η αύξηση του Ιουλίου συνιστά την 19η διαδοχική μηναία στις ΗΠΑ, ενώ με τα νέα δεδομένα και την ισχυρή εικόνα της αγοράς εργασίας, είναι σχεδόν δεδομένο ότι η Fed θα προχωρήσει σε νέα «γενναία» αύξηση των επιτοκίων. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής επανειλημμένως έχουν δηλώσει ότι μια ισχυρή αγορά εργασίας ανοίγει τον δρόμο για σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.    

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News