Business & Finance Τρίτη 2/08/2022, 20:47
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Σε άνοδο 2% οι τιμές εν αναμονή της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ+

Πετρέλαιο: Σε άνοδο 2% οι τιμές εν αναμονή της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ+

Σε άνοδο περίπου 2% γύρισε η αγορά πετρελαίου, αφού αρχικά οι τιμές ταλαντεύονταν μεταξύ κερδών και απωλειών, καθώς οι συναλλασσόμενοι ανησυχούν ότι η αυριανή συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+ δεν θα οδηγήσει τελικά σε περαιτέρω αύξηση της προσφοράς. 

Ο ΟΠΕΚ, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, συνεδριάζει αύριο Τετάρτη προκειμένου να αποφασίσει το επίπεδο της παραγωγής του για το Σεπτέμβριο. Δύο από τις οκτώ πηγές του Reuters θεωρούν ότι μπορεί να εξεταστεί μία μικρή αύξηση της προσφοράς, ενώ οι υπόλοιπες το θεωρούν απίθανο.

Επίσης, ο ΟΠΕΚ+ αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις του για το πλεόνασμα στην αγορά πετρελαίου φέτος κατά 200.000 βαρέλια ημερησίως, στα 800.000 βαρέλια, σύμφωνα με εκπροσώπους του καρτέλ.

Η τιμή brent στο Λονδίνο ενισχύθηκε ενδοσυνεδριακά 1,7% στα 101,68 δολάρια το βαρέλι, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή αργού κινήθηκε κοντά στα 95,6 δολάρια με άνοδο 1,8%. 

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο πυροδότησε έντονες ανησυχίες για την παγκόσμια προσφορά πετρελαίου και ώθησε στα ύψη τις τιμές. Το Μάρτιο, το brent εκτινάχθηκε κοντά στο ιστορικόυ υψηλό των 147,50 δολαρίων το βαρέλι. Όμως, τώρα η εικόνα έχει αλλάξει, καθώς οι επιτοκιακές αυξήσεις των κεντρικών τραπεζών στη μάχη κατά του πληθωρισμού έχουν προκαλέσει ανησυχίες για ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας, σε μία εξέλιξη που θα επηρεάσει και τη ζήτηση για ενέργεια. 
 
Στήριγμα στις τιμές πετρελαίου προσέφεραν και οι προβλέψεις αναλυτών του Reuters ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 500.000 βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News