Business & Finance Τρίτη 2/08/2022, 16:34
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γαλλία: Ο θερμός Ιούλιος επέφερε πλήγμα στις καλλιέργειες

Η Γαλλία αντιμετωπίζει ένα νέο κύμα καύσωνα αυτή την εβδομάδα, με τις θερμοκρασίες να αναμένεται να κορυφωθούν περίπου στους 40 βαθμούς Κελσίου στα νότια της χώρας αύριο Τετάρτη

Γαλλία: Ο θερμός Ιούλιος επέφερε πλήγμα στις καλλιέργειες

Έναν από τους πιο θερμούς μήνες που έχουν καταγραφεί ποτέ ήταν ο περασμένος για τη Γαλλία, με αποτέλεσμα οι καλλιέργειες στη χώρα να δεχθούν πλήγμα. 

Ο μέσος όρος των βροχοπτώσεων σε ολόκληρη τη χώρα ήταν 8,1 χιλιοστά, καθιστώντας τον Ιούλιο τον πιο ξηρό μήνα από τον Μάρτιο του 1961, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Meteo France. Οι βροχοπτώσεις στη Βρετάνη, την Ωβέρνη και την Κορσική ήταν τουλάχιστον 95% κάτω από τα κανονικά επίπεδα.

Οι καυτές θερμοκρασίες και η ξηρασία προκάλεσαν δασικές πυρκαγιές στις δυτικές ακτές της Γαλλίας και έπληξαν τις αγροτικές φυτείες, προκαλώντας προβλήματα στη βασική περίοδο καλλιέργειας για το καλαμπόκι. Το ποσοστό της καλλιέργειας καλαμποκιού στη χώρα σε καλή ή πολύ καλή κατάσταση υποχώρησε στο 68% στις 25 Ιουλίου από 75% μια εβδομάδα νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή η FranceAgriMer.

Η Γαλλία αντιμετωπίζει ένα νέο κύμα καύσωνα αυτή την εβδομάδα, με τις θερμοκρασίες να αναμένεται να κορυφωθούν περίπου στους 40 βαθμούς Κελσίου στα νότια της χώρας αύριο Τετάρτη.

Το ξηρό, ζεστό καλοκαίρι στην Ευρώπη είναι άλλη μια πτυχή της κλιματικής κρίσης, καθώς τα κύματα καύσωνα γίνονται πιο συχνά και πιο έντονα. Στην Αγγλία καταγράφηκε ο πιο θερμός Ιούλιος από το 1935, με τις θερμοκρασίες ρεκόρ να πυροδοτούν πυρκαγιές κοντά στο Λονδίνο, προκαλώντας ακυρώσεις στις σιδηροδρομικές μεταφορές και στις πτήσεις και με τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας να αναγκάζονται να λειτουργήσουν σε χαμηλά επίπεδα για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News