Business & Finance Δευτέρα 1/08/2022, 22:30
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Moody’s: Αυξημένoι οι πιστωτικοί κίνδυνοι για την Ευρώπη, εάν η Ρωσία σταματήσει τις ροές

Moody’s: Αυξημένoι οι πιστωτικοί κίνδυνοι για την Ευρώπη, εάν η Ρωσία σταματήσει τις ροές

Πιστωτικούς κινδύνους για την Ευρώπη εγκυμονεί η πρόθεση της Ρωσίας να σταματήσει τις ροές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, προειδοποίησε ο οίκος Moody’s. 

Ο οίκος συγκαταλέγει την Αυστρία, τη Τσεχία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, την Ιταλία και τη Σλοβακία μεταξύ των χωρών που είναι περισσότερο εκτεθειμένες σε μία διακοπή των ρωσικών ροών φυσικού αερίου. 

Σημειώνει δε ότι ο πιστωτικός αντίκτυπος μίας μερικής ή πλήρους διακοπής λειτουργίας της ρωσικής προσφοράς φυσικού αερίου στην Ευρώπη ποικίλει από τομέα σε τομέα και από δανειολήπτη σε δανειολήπτη. 

Η Moody’s αναφέρει επίσης ότι στο αναθεωρημένο βασικό της σενάριο για την Ευρωζώνη και τον αντίκτυπο που θα έχει στην οικονομία δεν συμπεριλαμβάνει μία ολοκληρωτική διακοπή της προσφοράς φυσικού αερίου από την Ρωσία. 

Αναφερόμενος στις ευρωπαϊκές τράπεζες με έκθεση στις παραπάνω χώρες, ο οίκος υπογραμμίζει ότι θα υπάρξει μία επιδείνωση της ποιότητας ενεργητικού με αυξημένο κίνδυνο απομείωσης της αξίας δανείων. 

Επιπλέον, η Moody’s αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις της για την οικονομία της Ευρωζώνης, αναμένοντας τώρα ρυθμό ανάπτυξης 2,2% το 2022 και 0,9% το 2023 από τις αρχικές εκτιμήσεις της για ανάπτυξη 2,5% και 2,3% αντίστοιχα. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News