Business & Finance Δευτέρα 1/08/2022, 12:49
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η κατάρρευση των cryptos χτυπά και τα Rolex

Η κατάρρευση των cryptos χτυπά και τα Rolex

Πλήγμα για την αγορά μεταχειρισμένων ρολογιών πολυτελείας αποτελεί η κατάρρευση της αγοράς κρυπτονομισμάτων, καθώς περιζήτητα ρολόγια – άλλοτε πανάκριβα και δυσεύρετα – πωλούνται σε πολύ χαμηλότερες τιμές.

Πριν από μερικούς μήνες, όταν η αξία των κρυπτονομισμάτων ανέβαινε συνεχώς, αναδύθηκε μία νέα γενιά επενδυτών, οι οποίοι ενδιαφέρονταν για ρολόγια πολυτελείας και «σήκωσαν» την αγορά μεταχειρισμένων σε πρωτοφανή υψηλά. Ιδιαίτερα υψηλή ήταν η ζήτηση για συγκεκριμένα μοντέλα από γνωστές μάρκες, όπως η Rolex, η Patek και η Audemars Piguet.

Ωστόσο, η αγορά των ρολογιών που απευθύνονταν στους «λίγους», όπως για παράδειγμα το Rolex Daytona ή το Patek Nautilus 5711A, «είναι πλέον πολύ μεγαλύτερη», όπως σχολίασε στο Bloomberg εκπρόσωπος της πλατφόρμας ανταλλαγής ρολογιών, αφού η κατάρρευση της αγοράς κρυπτονομισμάτων «έχει επηρεάσει άμεσα την τιμή των ρολογιών πολυτελείας». Οι αγοραστές που πριν από μερικούς μήνες στήριζαν την αύξηση των τιμών, τώρα υποχωρούν.

Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος της Chrono24, Tim Stracke, δήλωσε ότι η υποχώρηση της τιμής σε ορισμένα μοντέλα δείχνει ότι επέρχεται σταθερότητα σε χαμηλότερα επίπεδα, καθώς οι τιμές για τα πιο περιζήτητα ρολόγια πλησιάζουν τα προϊόντα αντίστοιχων συλλογών. Ο ίδιος σημείωσε ότι ο όγκος συναλλαγών στην πλατφόρμα, η οποία φέρνει σε επαφή τους πωλητές ή τους ιδιώτες με ενδιαφερόμενους αγοραστές, έχει εκτιναχθεί κατά τουλάχιστον 50% το πρώτο μισό του έτους.

Αξιωσημείτο είναι το παράδειγμα του περιζήτητου Patek Philippe Nautilus 5711A, το οποίο σε τιμή λιανεμπορίου πωλείται 35.000 δολάρια. Το πρώτο τρίμηνο του έτους, όμως, η τιμή του εκτοξεύθηκε στα 240.000 δολάρια και τώρα δίνεται έναντι περίπου 190.000 δολαρίων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Άφαντα 45 διαμάντια 4 εκατ. δολαρίων

Η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος: Η περιουσία της Rihanna δεν χτίστηκε από τη μουσική

Λέγε με Manolo Blahnik – επιτέλους!

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS