Business & Finance Κυριακή 31/07/2022, 12:54
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τουρκία: Το πρώτο πλοίο σιτηρών θα μπορούσε να φύγει από την Ουκρανία τη Δευτέρα

Τουρκία: Το πρώτο πλοίο σιτηρών θα μπορούσε να φύγει από την Ουκρανία τη Δευτέρα

Η πιθανότητα το πρώτο πλοίο εξαγωγής σιτηρών να αναχωρήσει από τα λιμάνια της Ουκρανίας τη Δευτέρα είναι υψηλή, δήλωσε την Κυριακή ένας εκπρόσωπος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

«Εάν όλες οι (λεπτομέρειες) ολοκληρωθούν μέχρι αύριο, φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το πρώτο πλοίο να φύγει από το λιμάνι αύριο… Θα δούμε πλοία να εγκαταλείπουν τα λιμάνια την επόμενη μέρα το αργότερο», είπε ο Καλίν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Kanal 7, ο Ιμπραήμ Καλίν είπε ότι το κοινό συντονιστικό κέντρο στην Κωνσταντινούπολη πιθανότατα θα ολοκληρώσει τις τελικές λεπτομέρειες στα δρομολόγια εξαγωγής πολύ σύντομα.

Η Ρωσία και η Ουκρανία είναι σημαντικοί παγκόσμιοι προμηθευτές σιταριού και η συμφωνία με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ που υπέγραψαν στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη εβδομάδα αποσκοπεί, τόσο στην εκτόνωση της επισιτιστικής κρίσης, όσο και στη μείωση των παγκόσμιων τιμών των σιτηρών που έχουν αυξηθεί από τη ρωσική εισβολή.

Η συμφωνία στοχεύει να επιτρέψει την ασφαλή διέλευση για αποστολές σιτηρών μέσα και έξω από το Τσορνομόρσκ, την Οδησσό και το λιμάνι του Pivdennyi.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News