Business & Finance Τετάρτη 27/07/2022, 10:03
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Deutsche Bank: Αύξηση κατά 51% των κερδών β΄ τριμήνου

Τα έσοδα ενισχύθηκαν κυρίως από την επενδυτική τραπεζική, αν και η τράπεζα ήταν λιγότερο αισιόδοξη για τις προοπτικές της μονάδας.

Deutsche Bank: Αύξηση κατά 51% των κερδών β΄ τριμήνου

Αύξηση κατά 51%, των κερδών β΄ τριμήνου ανακοίνωσε η Deutsche Bank. Τα έσοδα ενισχύθηκαν κυρίως από την επενδυτική τραπεζική, αν και η τράπεζα ήταν λιγότερο αισιόδοξη για τις προοπτικές της μονάδας για το σύνολο της χρήσης και εξέδωσε προειδοποίηση για τις οικονομικές προοπτικές.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,046 δισ. ευρώ, έναντι των 692 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, και είναι καλύτερα από τις εκτιμήσεις για 788 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το έκτο συνεχόμενο τρίμηνο κερδών, σε ένα αξιοσημείωτο σερί μετά από χρόνια ζημιών. Τα έσοδα από το investment banking αυξήθηκαν 11% στο τρίμηνο, και τα έσοδα στην εταιρική μονάδα αυξήθηκαν 26%, βοηθούμενα από την αύξηση των επιτοκίων.

Τα αποτελέσματα έρχονται σε μια εβδομάδα που ανακοινώνουν όλες σχεδόν οι μεγάλες τράπεζες στην Ευρώπη, όπου οι επενδυτές παρακολουθούν για ενδείξεις ότι η ασθενέστερη οικονομία, τα υψηλότερα επιτόκια και ο πόλεμος στην Ουκρανία, επηρεάζουν τις λειτουργίες και τις προοπτικές τους.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News