Business & Finance Τρίτη 26/07/2022, 22:16
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Aπελευθερώνουν επιπλέον 20 εκατ.βαρέλια από τα στρατηγικά τους αποθέματα

ΗΠΑ: Aπελευθερώνουν επιπλέον 20 εκατ.βαρέλια από τα στρατηγικά τους αποθέματα

Στην πώληση επιπλέον 20 εκατ.βαρελιών πετρελαίου ημερησίως από τα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ θα προχωρήσει η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, όπως ανακοίνωσε σήμερα, στο πλαίσιο του σχεδίου να αποσυμφορήσει την αγορά του «μαύρου χρυσού» μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

Στα τέλη Μαρτίου, η αμερικανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την απελευθέρωση της ποσότητας ρεκόρ των 1 εκατ.βαρελιών ημερησίως από τα στρατηγικά αποθέματα για μία περίοδο έξι μηνών.

Μέχρι στιγμής, οι ΗΠΑ έχουν πωλήσει 125 εκατ.βαρέλια από τα στρατηγικά τους αποθέματα εκ των οποίων τα 70 εκατ.βαρέλια έχουν διατεθεί για αγορές, όπως ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος. 

Η απελευθέρωση στρατηγικών αποθεμάτων αποτέλεσε μία επιπλέον «ανάσα προσφοράς» στις εταιρείες πετρελαίου και διύλισης, καθώς η βιομηχανία συνεχίζει να αυξάνει την παραγωγή της μετά τις μεγάλες μειώσεις στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε αυτό το μήνα ότι η αμερικανική παραγωγή πετρελαίου θα ξεπεράσει τα 11,9 εκατ.βαρέλια ημερησίως το 2022 και θα φθάσει περίπου στα 12,8 εκατ.βαρέλια ημερησίως το 2023 από τα 11,2 εκατ. του 2021. Το 2019 είχε φθάσει στο επίπεδο ρεκόρ των 12,3 εκατ.βαρελιών. 

Το φθινόπωρο, οι ΗΠΑ θα αρχίζουν να δέχονται προσφορές για τη διαδικασία επαναγοράς περίπου 60 εκατ.βαρελιών αργού για τα στρατηγικά τους αποθέματα, σε ένα πρώτο βήμα αναπλήρωσης των αποθεμάτων μετά την απελευθέρωση των 180 εκατ.βαρελιών, σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας. 

   
  
moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News