Business & Finance Κυριακή 24/07/2022, 21:41
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Elon Musk: Ειδύλλιο με σύζυγο φίλου του και επενδυτή στην Tesla

Elon Musk: Ειδύλλιο με σύζυγο φίλου του και επενδυτή στην Tesla

Σε ειδύλλιο φέρεται να έχει εμπλακεί ο Έλον Μασκ το περασμένο φθινόπωρο, με τη σύζυγο του συνιδρυτή της Google, Σεργκέι Μπριν, μακροχρόνιου φίλου του και επενδυτή στην Tesla, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal. 

Μάλιστα σύμφωνα με τη WSJ, η σχέση αυτή φέρεται να είναι ο λόγος για το διαζύγιο ανάμεσα στον Μπριν και τη Νικόλ Σάναχαν. Βάσει των καταθέσεων στο δικαστήριο, οι δύο πλευρές επικαλούνται «ασυμβίβαστες διαφορές» ως λόγο για τον χωρισμό, με τα αρχεία να υποβάλλονται λίγες εβδομάδες αφότου ο Μπριν έμαθε για την παράνομη σχέση, σύμφωνα με την εφημερίδα. 

Πηγή με γνώση επί του θέματος δήλωσε η σχέση μεταξύ του Μασκ και του Μπριν είναι τεταμένη τους τελευταίους μήνες και ο πρώτος έχει δώσει εντολή στους οικονομικούς συμβούλους του να πουλήσουν τις επενδύσεις του στις διάφορες επιχειρήσεις στις οποίες εμπλέκεται ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla. Από τη μεριά του ο Μπριν το 2008 επένδυσε 500.000 δολάρια στην αμιγώς αμερικανική ηλεκτροκίνητη αυτοκινηβιομηχανία.   

Tη στιγμή της σχέσης -η οποία φέρεται να ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2021 στο Art Basel στο Μαϊάμι- οι Μπριν και Σάναχαν ήταν χωρισμένοι, ωστόσο εξακολουθούσαν να ζουν μαζί.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν επίσης ότι αντιμετώπιζαν δυσκολίες στον γάμο τους εκείνη την εποχή, οι οποίες είχαν να κάνουν σε μεγάλο βαθμό με παράγοντες που συνδέονται με τον κορωνοϊό και τη φροντίδα της 3χρονης κόρης τους. 

Η σχέση φέρεται επίσης να ξεκίνησε όταν ο Μασκ και η φίλη του, η τραγουδίστρια Grimes με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά, χώρισαν.

Τα τελευταία νέα έρχονται κι ενώ οι τελευταίοι μήνες είναι ταραχώδεις για τον Μασκ τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική του ζωή. Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Business Insider ανέφερε ότι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, τον περασμένο Νοέμβριο απέκτησε δίδυμα με τη Σιβόν Ζίλις, διευθύντρια επιχειρήσεων και ειδικών έργων στη Neuralink, μιας από τις εταιρείες του Μασκ. 

Την ίδια ώρα ο πατέρας του, ο Έρολ Μασκ 76 ετών, φέρεται να απέκτησε πρόσφατα δεύτερο παιδί με τη θετή του κόρη, ενώ δήλωσε στην εφημερίδα Sun ότι του έχει ζητηθεί να δωρίσει το σπέρμα του προκειμένου να αναπαραχθούν περισσότεροι άνθρωποι σαν τον γιο του.  

Εν τω μεταξύ, ο υιός Μασκ βρίσκεται επί του παρόντος σε νομική διαμάχη με το Twitter, αφού ο διευθύνων δύμβουλος της Tesla αποσύρθηκε από τη συμφωνία ύψους 44 δισ. δολαρίων για την αγορά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Σε επιστολή που κατέθεσαν οι δικηγόροι του, ο Μασκ ισχυρίζεται ότι το Twitter δεν είχε «εκπληρώσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις», έναν ισχυρισμό που η εταιρεία αμφισβητεί και γι αυτό διάλεξε τον δρόμο των δικαστηρίων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από WSJ, Business Insider

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News