Business & Finance Πέμπτη 21/07/2022, 20:54
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βουλγαρία: Μνημόνιο συνεργασίας κυβέρνησης με την Amazon Web Services

Βουλγαρία: Μνημόνιο συνεργασίας κυβέρνησης με την Amazon Web Services

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Βουλγαρίας και της Amazon Web Services (AWS) υπέγραψε σήμερα ο απερχόμενος υπουργός Καινοτομίας και Ανάπτυξης Ντανιέλ Λόρερ ανακοίνωσε το υπουργείο του σε δελτίο Τύπου.

Το μνημόνιο θα ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ της Βουλγαρίας και της AWS στις καινοτομίες και την οικονομική ανάπτυξη μέσω της εκπαίδευσης στις ψηφιακές δεξιότητες των μελλοντικών γενεών, της προώθησης των επιχειρήσεων που βασίζονται στο cloud στη Βουλγαρία και της βοήθειας στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την κυβερνοασφάλεια.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ στην τελετή υπογραφής, ο Λόρερ δήλωσε ότι η συνεργασία με την AWS θα φέρει σε ένα νέο υψηλότερο επίπεδο τις ψηφιακές δεξιότητες και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της δημόσιας διοίκησης και του ιδιωτικού τομέα της χώρας, κάτι το οποίο, όπως είπε, είναι σημαντικό όχι μόνο για την οικονομική ανάπτυξη αλλά και για τη διασφάλιση καλύτερης διαφάνειας και αποτελεσματικότητας της διοίκησης.

Το μνημόνιο θα ενισχύσει επίσης την ανάπτυξη ενός αριθμού προγραμμάτων που αφορούν τις υπηρεσίες cloud και την υλοποίηση των εθνικών προτεραιοτήτων για την ψηφιοποίηση και τις καινοτομίες στις νεοφυείς επιχειρήσεις, τη δημόσια διοίκηση καθώς και βασικές ερευνητικές πρωτοβουλίες.

Η AWS θα παρέχει πρόσβαση στο AWS Educate and SAW Academy σε βουλγαρικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η πρόσβαση στο AWS Activate και στο AWS Credits, καθώς και σε πόρους για τη γρήγορη έναρξη λειτουργίας και ανάπτυξη των επιχειρήσεων που βασίζονται σε cloud, θα παρέχεται στην κοινότητα των νεοφυών επιχειρήσεων στη Βουλγαρία.

Το μνημόνιο αυξάνει τις επενδυτικές προθέσεις της AWS στη Βουλγαρία, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας τον Απρίλιο για επένδυση ύψους 3,75 εκατομμυρίων δολαρίων στο Ινστιτούτο Επιστήμης Υπολογιστών, Τεχνητής Νοημοσύνης και Τεχνολογίας (INSAIT) στη Σόφια που άνοιξε πρόσφατα.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News