Business & Finance Τρίτη 19/07/2022, 20:26
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρωσία: Σε επαναλειτουργία ο Nord Stream 1 από την Πέμπτη, αναφέρουν πηγές

Ρωσία: Σε επαναλειτουργία ο Nord Stream 1 από την Πέμπτη, αναφέρουν πηγές

Η ροή του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream 1 αναμένεται να αρχίσει εκ νέου κανονικά την Πέμπτη, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης, όπως ανέφεραν πηγές στο Reuters. 

O αγωγός, ο οποίος μεταφέρει περισσότερο από το ένα-τρίτου των ρωσικών εξαγωγών φυσικού αερίου στην Ε.Ε., διέκοψε τη λειτουργία του για 10 ημέρες για τις τακτικές εργασίες συντήρησης στις 11 Ιουλίου. 

Οι πηγές, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους λόγω του ευαίσθητου του θέματος, ανέφεραν στο Reuters ότι ο αγωγός πρόκειται να επαναλειτουργήσει στην ώρα του, όμως με δυναμικότητα μικρότερη από 160 εκατ.κυβικά μέτρα ημερησίως. 

Η Gazprom, ως γνωστόν, έχει μειώσει τις εξαγωγές της μέσω του συγκεκριμένου αγωγού στο 40% της δυναμικότητάς του από τον Ιούνιο, επικαλούμενη καθυστερήσεις στην επιστροφή μίας απόλυτα αναγκαίας τουρμπίνας της Siemens Energy που είχε δοθεί για επισκευή στον Καναδά. 

«Η ροή φυσικού αερίου της Gazprom θα επιστρέψει στα επίπεδα προ της 11ης Ιουλίου», ανέφερε μία από τις πηγές, αναφερόμενη στον όγκο των εξαγωγών μέσω του αγωγού από την Πέμπτη. 
 
Αμέσως μετά την είδηση αυτή, η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη υποχώρησε 3%, μετά την αρχική της άνοδο, όταν δημοσίευμα της WSJ έκανε λόγο ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αναμένει ότι ο αγωγός θα επαναλειτουργήσει μετά την ολοκλήρωση της συντήρησής του. 

Ούτε η Gazprom ούτε ο Nord Stream 1 έχουν κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με τις παραπάνω πληροφορίες. 
  
   
moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης: 

Κομισιόν: Δεν περιμένει ότι η Ρωσία θα ανοίξει τον Nord Stream

Ρωσικό φυσικό αέριο: Η διακοπή του απειλεί να μειώσει το ΑΕΠ της Ε.Ε. κατά 1,5%

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News