Business & Finance Δευτέρα 18/07/2022, 10:48
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

SAS: Στην τρίτη εβδομάδα εισέρχεται η απεργία των πιλότων

SAS: Στην τρίτη εβδομάδα εισέρχεται η απεργία των πιλότων

Στην τρίτη εβδομάδα εισέρχεται η απεργία των εργατικών συνδικάτων των πιλότων στη, SAS, με τη σκανδιναβική αεροπορική εταιρεία να ισχυρίζεται ότι πλέον απειλείται η ίδια της η ύπαρξη. 

Οι περισσότεροι πιλότοι της SAS στη Σουηδία, τη Δανία και τη Νορβηγία αποχώρησαν στις 4 Ιουλίου όταν κατέρρευσαν οι συνομιλίες για τους όρους που σχετίζονται με το σχέδιο διάσωσης του αερομεταφορέα. Οι δύο πλευρές επέστρεψαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη Στοκχόλμη στις 13 Ιουλίου.

Οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν και σήμερα Δευτέρα τις συνομιλίες, οι οποίες συνεχίσθηκαν κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου. 

Ο διαμεσολαβητής Κλάες Στραθ το βράδυ της Κυριακής δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων TT ότι σημειώθηκε πρόοδος το Σαββατοκύριακο.

«Εάν υπάρχει θέληση -και ξέρω ότι υπάρχει- τότε μπορεί να υπάρξει λύση κατά τη διάρκεια της ημέρας ή αύριο, όμως τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρι να είναι σίγουρο», δήλωσε.

Οι συνομιλίες συνεχίστηκαν όλο το Σαββατοκύριακο. Το Σάββατο, ένας διαμεσολαβητής ανέφερε ότι τα δύο μέρη σημείωσαν πρόοδο, ωστόσο σημαντικά ζητήματα δεν έχουν ακόμη επιλυθεί.

Η SAS προσπαθεί πολύ καιρό να προσελκύσει νέους επενδυτές και να εξασφαλίσει χρηματοδότηση.

Οι πιλότοι στη θυγατρική SAS Scandinavias δήλωσαν μετά την κατάρρευση των συνομιλιών ότι θα συμφωνούσαν σε περιορισμένες περικοπές μισθών και σε λιγότερο ευνοϊκούς όρους, ενώ η SAS από τη μεριά της δηλώνει ότι οι παραχωρήσεις που προσφέρονται από τους πιλότους δεν είναι αρκετές για να υλοποιήσει το σχέδιο διάσωσης που ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο.

Για σήμερα Δευτέρα, 183 πτήσεις της SAS, ή το 57% των προγραμματισμένων πτήσεων, ακυρώθηκαν, σύμφωνα με την πλατφόρμα παρακολούθησης πτήσεων FlightAware.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

SAS: Συνεχίζονται οι συνομιλίες με τα συνδικάτα των πιλότων

SAS: Σε πτώχευση η μεγαλύτερη αεροπορική της Σκανδιναβίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News