Business & Finance Σάββατο 16/07/2022, 11:24
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

E. Musk: Κατέθεσε αίτηση κατά της επίσπευσης της δίκης που ζητάει το Twitter

E. Musk: Κατέθεσε αίτηση κατά της επίσπευσης της δίκης που ζητάει το Twitter

Αίτηση κατέθεσε ο Έλον Μασκ κατά της πρότασης του Twitter για επίσπευση της δίκης μετά την αγωγή του μέσου κοινωνικής δικτύωσης κατά της απόφασής του να αποσυρθεί από τη συμφωνία για εξαγορά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης αντί του αντίτιμου των 44 δισ. δολαρίων.

Οι δικηγόροι του Μασκ, στα έγγραφα που κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο του Ντέλαγουερ, χαρακτηρίζουν «αδικαιολόγητο το αίτημα» του Twitter για να γίνει η δίκη σε δύο μήνες και θα πρέπει να απορριφθεί.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη συμφωνία, επικαλούμενος τους ψεύτικους λογαριασμούς στο Twitter.

Από τη μεριά του, την περασμένη Τρίτη το Twitter μήνυσε τον Μασκ για παραβίαση της συμφωνίας, ζητώντας από το δικαστήριο του Ντέλαγουερ να δώσει εντολή στον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο να ολοκληρώσει τη συμφωνία στη συμφωνημένη τιμή των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή.

Η εταιρεία ζητάει η δίκη να αρχίσει τον Σεπτέμβριο επειδή η συμφωνία με τον Μασκ λήγει στις 25 Οκτωβρίου.

«Το ξαφνικό αίτημα του Twitter για επίσπευση της διαδικασίας μετά από δύο μήνες διαξιφισμών είναι μια τακτική για να κρύψει την αλήθεια σχετικά με τους spam λογαριασμούς», αναφέρεται στην κατάθεση.

Οι δικηγόροι του Μασκ υποστηρίζουν ότι η διένεξη που αφορά τους ψευδείς λογαριασμούς έχει βάση αναφορικά με την αξία του Twitter και είναι εξαιρετικά σημαντική ως θέμα. Παράλληλα επισημαίνουν ότι η διαδικασία εντοπισμού αυτών των λογαριασμών είναι χρονοβόρα και στο πλαίσιο αυτό ζήτησαν η δίκη να ορισθεί στις 13 Φεβρουαρίου του 2023 ή και αργότερα.  

Ωστόσο, το πακέτο χρηματοδότησης για το χρέος που δεσμεύτηκε από τις τράπεζες για την εξαγορά λήγει τον Απρίλιο του 2023. Αυτό σημαίνει ότι εάν η δοκιμή ξεκινήσει τον ερχόμενο Φεβρουάριο και δεν ολοκληρωθεί μέχρι τον Απρίλιο, η συμφωνία θα μπορούσε να καταρρεύσει.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Ο Μασκ, το Twitter και τα bot: Κατέρρευσε το πολύκροτο «love story»;

Twitter: Προσφεύγει κατά του Elon Musk

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News