Business & Finance Πέμπτη 24/12/2020, 08:11
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα επίθεση της Κίνας στην αυτοκρατορία της Alibaba

Νέα επίθεση της Κίνας στην αυτοκρατορία της Alibaba

Tη διεξαγωγή έρευνας για τις πρακτικές της Alibaba Group σε ζητήματα ανταγωνισμού διέταξαν οι κινεζικές αρχές, σε μια ακόμη «επίθεση» του Πεκίνου κατά της αυτοκρατορίας ηλεκτρονικού εμπορίου του Τζακ Μα. Η έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας οι αρχές συμπεριλαμβάνουν και τη θυγατρική της Alibaba, Αnt Group, εντάσσεται στην ευρύτερη εκστρατεία της Κίνας για την πάταξη της μονοπωλειακής συμπεριφοράς στον κόσμο του Διαδικτύου, επιφέροντας ακόμη ένα πλήγμα στον 56χρονο Τζακ Μα, ο οποίος ίδρυσε την Alibaba και αναδείχθηκε στον πιο διάσημο επιχειρηματία της Κίνας.

Τον προηγούμενο μήνα, η Κίνα ανέστειλε την αρχική δημόσια εγγραφή, ύψους 37 δισ. δολαρίων, της Ant, η οποία θα ήταν και η μεγαλύτερη στον κόσμο, δύο μόλις ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της Ant Group στα χρηματιστήρια της Σαγκάης και του Χογκ-Κογκ.

Σε ένα editorial γραμμένο σε σκληρή γλώσσα που δημοσιεύθηκε στην «People’s Daily», υπογραμμίζεται ότι «εάν ανεχθούμε το μονοπώλιο και επιτραπεί στις επιχειρήσεις να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους με “βάρβαρο” τρόπο, τότε ο κλάδος δεν πρόκειται να αναπτυχθεί με υγιή και βιώσιμο τρόπο».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News