Business & Finance Πέμπτη 14/07/2022, 14:06
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπιλ Γκέιτς: Υπόσχεται να βγει από τη λίστα με τους πλουσιότερους της γης

Μπιλ Γκέιτς: Υπόσχεται να βγει από τη λίστα με τους πλουσιότερους της γης

Να βγει από τις λίστες των πλουσιότερων ανθρώπων της γης υπόσχεται ο Μπιλ Γκέιτς, καθώς δωρίζει άλλα  20 δισ. δολάρια στο φιλανθρωπικό του ίδρυμα.

Ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου δήλωσε ότι έχει «υποχρέωση» να επιστρέψει τα χρήματά του στην κοινωνία.

Ο Γκέιτς δεσμεύτηκε για πρώτη φορά να χαρίσει τον πλούτο του το 2010, αλλά η περιουσία έχει υπερδιπλασιαστεί έκτοτε.

Αυτή τη στιγμή η περιουσία του ανέρχεται σε 118 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, αλλά θα μειωθεί σημαντικά μετά από αυτή τη δωρεά στο Bill & Melinda Gates Foundation, το φιλανθρωπικό ταμείο που ίδρυσε με την πρώην σύζυγό του το 2000.

Ο Γκέιτς έγραψε στο Twitter ότι το ίδρυμα θα αυξήσει τις δαπάνες του από τα 6 δισ. δολάρια ετησίως στα 9 δισ. δολάρια έως το 2026, λόγω των πρόσφατων εξελίξεων όπως είναι η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η κλιματική κρίση.

«Καθώς κοιτάζω το μέλλον, σχεδιάζω να δώσω σχεδόν όλο τον πλούτο μου στο ίδρυμα», έγραψε ο Γκέιτς. «Θα πέσω χαμηλότερα και τελικά θα φύγω από τη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου».

«Έχω υποχρέωση να επιστρέψω τους πόρους μου στην κοινωνία με τρόπους που να έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο για να μειωθούν αυτοί που υποφέρουν και να βελτιωθούν οι ζωές», σημείωσε. 

Ο Μπιλ Γκέιτς κατείχε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο μεταξύ του 1995 και του 2010 και ανέβηκε ξανά στην πρώτη θέση από το 2013 έως το 2017.

Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, τον έριξε από την πρώτη θέση το 2017 πριν ο CEO της Tesla, Ίλον Μασκ, πάρει την πρωτιά το 2022.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Bill Gates: Πώς ξοδεύει τα 128 δισεκατομμύριά του

Γκέιτς: Πώς να αλλάξεις τον κόσμο; Η συμβουλή που δίνει στους νέους

Γιατί ο Μπιλ Γκέιτς πλένει τα πιάτα κάθε βράδυ

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News