Business & Finance Δευτέρα 11/07/2022, 20:00
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν: Θα αναθεωρήσει επί τα χείρω τις προβλέψεις της για την Ε.Ε. φέτος και 2023

Κομισιόν: Θα αναθεωρήσει επί τα χείρω τις προβλέψεις της για την Ε.Ε. φέτος και 2023

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να αναθεωρήσει προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό και προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στην ΕΕ φέτος και του χρόνου, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις προσερχόμενος στο Eurogroup.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει τις οικονομικές της προβλέψεις για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη στις 13 Ιουλίου. «Η οικονομική ανάπτυξη αποδεικνύεται αρκετά ανθεκτική φέτος. Ωστόσο αναμένεται προς τα κάτω αναθεώρηση της ανάπτυξης φέτος και ακόμα περισσότερο το 2023, γιατί υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες και κίνδυνοι», δήλωσε ο Β. Ντομπρόβσκις, ενώ σημείωσε ότι ο αυξανόμενος πληθωρισμός «συνεχίζει να μας εκπλήσσει», ως εκ τούτου η Επιτροπή θα τον αναθεωρήσει προς τα πάνω.

Η οικονομική κατάσταση και ο δημοσιονομικός προσανατολισμός για το 2023 βρίσκονται στο επίκεντρο του Eurogroup που συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες. «Πρέπει να βρούμε τη σωστή ισορροπία μεταξύ στήριξης της οικονομίας, ειδικά για τους πιο ευάλωτους όσον αφορά τις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων, αλλά και γενικά να κατευθυνθούμε προς μια πιο συνετή δημοσιονομική στάση, λαμβάνοντας υπόψη τις επιδράσεις του πληθωρισμού και των νομισματικών στενοτήτων στην εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους», ανέφερε ο Β. Ντομπρόβσκις.

 

Πηγή: Reuters

Διαβάστε επίσης:

Π. Τζεντιλόνι: Σήμα κινδύνου για διακοπή του φυσικού αερίου

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News