Business & Finance Δευτέρα 11/07/2022, 12:24
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιταλία: Η Gazprom μειώνει το φυσικό αέριο κατά ένα τρίτο

Ιταλία: Η Gazprom μειώνει το φυσικό αέριο κατά ένα τρίτο

H ρωσική Gazprom θα μειώσει περαιτέρω τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ιταλία κατά ένα τρίτο, όπως ανακοίνωσε η Eni.

Η Gazprom ανακοίνωσε ότι θα προμηθεύει την Eni με περίπου 21 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου την ημέρα, σε σύγκριση με τον μέσο όρο των 32 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων των τελευταίων ημερών.

Η νέα αυτή κίνηση έρχεται να προστεθεί στη μείωση των προμηθειών έως και στο μισό, που έχει κάνει η Gazprom από τα μέσα Ιουνίου. Και σημειώνεται την ώρα που η Ιταλία παλεύει με την ξηρασία και τον καύσωνα που πλήττουν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και καθώς η χώρα πασχίζει να γεμίσει τις αποθήκες της για το χειμώνα.

Οι ροές ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream πρόκειται να σταματήσουν σήμερα και για 10 ημέρες λόγω της προγραμματισμένης ετήσιας συντήρησης, αλλά οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι η Ρωσία μπορεί να μην αποκαταστήσει τις παραδόσεις φυσικού αερίου στη συνέχεια, ως αντίποινα για τις κυρώσεις.

Οι χώροι αποθήκευσης φυσικού αερίου της Ιταλίας έχουν γεμίσει περίπου στο 60% και η κυβέρνηση έχει πάρει μέτρα, συμπεριλαμβανομένου ενός δανείου 4 δισ. ευρώ για να επιταχύνει τη διαδικασία.

Αν η Μόσχα σταματούσε εντελώς τις παραδόσεις, η Ιταλία θα αντιμετώπιζε ύφεση, προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας Ignazio Visco. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Η ζωή χωρίς το ρωσικό αέριο

Ρωσία: Κλείνει σήμερα τον Nord Stream – Θα ανοίξει ξανά;

Oxford Economics: Δελτίο στο φυσικό αέριο τον χειμώνα – Πού θα επιβληθεί, πόσο θα κοστίσει

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News